Meneer van Loon staat in de etalage

Hoogstins2024
Door de grenzeloze inzet van Patrick en Bibi groeide Meneer van Loon uit tot ‘een plek waar de hele buurt zich thuis voelt’. Omdat corona het bedrijf ‘ernstig heeft geremd in de groei’, schakelden ze onlangs een makelaar in.

Kort na de opening in 2017 at ik bij Meneer van Loon in de Curaçaostraat. Ik was meteen verkocht: goed eten zonder poespas in een ontspannen setting met een vleugje Méditerranée. Toen in 2020 de Covid-ellende begon werkten Patrick en zijn Bibi zich uit de naad. Al snel begonnen zij met afhaalmaaltijden en liet Patrick de een na de andere excellente appeltaart uit de oven rollen. Ik heb er ontelbare gekocht. Ik zou er het liefst tot het einde der tijden taarten inslaan.

Ter overname
Vandaag zag ik echter dat Patrick het bedrijf in de etalage heeft gezet. Op deze site staat dat ‘het knusse restaurant met ruim terras’ voor 115.000 euro kan worden overgenomen. De huurprijs is 1652 euro per maand, ex BTW. Hoe zit dat? Ik vroeg het Patrick: gaan jullie stoppen?

 

Corona
“Ik ben bang van wel. We moeten toch te veel van ons spaargeld inleveren. Gemiddeld is de omzet te laag om ook nog twee man in dienst te hebben.” Hij vertelt dat de coronacrisis hen ‘ernstig heeft geremd in de groei’. “We waren net door corona heen gekomen, maar uiteindelijk heeft het ons toch de das om gedaan.”

Hartverwarmende reacties
Hij geeft toe het ‘droevig’ te vinden, maar vindt de reacties van de gasten ‘hartverwarmend’. “Veel mensen willen acties op touw zetten om ons de winter door te helpen en wij kregen mails om crowdfunding te starten. We zien wel hoe het loopt, de zaak zal niet meteen verkocht zijn.”

Positivo’s
Dat gasten dit uiterst sympathieke stel willen helpen, begrijp ik volkomen. Ze zijn niet alleen lief, maar werken ook nog eens keihard.  Daarnaast zijn het twee enorme positivo’s. Hun restaurant is langzaam uitgegroeid tot een plek waar de hele buurt zich thuis voelt. Zulke plekken kun je nooit genoeg hebben!