Restaurant Felperlaan in De Baarsjes is nu Café Felperlaan

Lila en Benten gaan terug naar hun droom

Horeca-ondernemers Lila en Benten met hun kinderen: Mea (links) en Toni.
Hoogstins2024

Om van Felperlaan het buurtrestaurant te maken waarvan ze dromen, hebben de eigenaren sinds 1 mei de drempel verlaagd. Je kunt er nu geroosterde kip met patat eten of borrelen met oesterzwam- en garnalencroquetten.

“Ik wil de allerbeste en leukste gastvrouw van de stad zijn”, zegt Lila Felperlaan. “Ik heb gemerkt dat ik me prettiger voel in een bistro-achtige setting: eenvoudig, geen opsmuk.” Samen met haar man Benten Wijnen opende ze vorig jaar Restaurant Felperlaan aan de Hoofdweg 141. Behalve Felperlaan hebben ze in deze buurt ook koffiezaak Mundi en broodjeszaak Toni. Ruim een jaar later maakten ze de balans op en besloten ze het concept van Restaurant Felperlaan om te gooien: sinds 1 mei gaat de zaak als Café Felperlaan door het leven.

Kip met patat

Lila vertelt dat de gerechten op de nieuwe, Frans getinte kaart een beetje ‘Cradam-plus’ zijn. Een verwijzing naar het beroemde restaurant in Westerpark waar ze in totaal vijftien jaar heeft gewerkt, waarvan acht als bedrijfsleider. Bij Café Felperlaan kun je borrelen met oesterzwam- en garnalencroquetten, slakken of charcuterie. Als voorgerecht is er tomatensoep, maar bijvoorbeeld ook steak tartare en een salade met gegrilde groenten en burrata. Bij het hoofdgerecht kun je kiezen voor ravioli, een caesar salade of – nu al mijn favoriet – geroosterde kip met kappertjes-kruidenboter (20 euro). “In de keuken hebben we onze chique barbecue vervangen door een dubbele frituur en een grill. We hebben ontzettend veel zin om lekker veel patat te bakken. Wie is daar nou niet gek op?”

Biologisch kwarteltje

Voorheen kwamen er in de zaak viergangenmenu’s op tafel (à 55 euro). Het kon dan zomaar zijn dat je in een gepekeld biologisch kwarteltje prikte. “Onze ingrediënten waren prijzig. Daarnaast hadden we heel bewerkelijke gerechten. De asperges die de kok vorig jaar had laten fermenteren, kunnen we nu pas serveren.” Langzaam kwam het besef dat het anders moest.

Lagere drempel

“Zoals we je eerder vertelden, moest Felperlaan in de eerste plaats een plek voor buurtbewoners zijn. Ons concept matchte echter niet met de buurt. Buurtbewoners waren enthousiast. Vaak zeiden ze dat ze nooit eerder zó lekker hadden gegeten. Maar in een zaak als Restaurant Felperlaan kom je één keer per drie maanden en niét drie keer per week. Omdat we ze graag vaker willen zien, hebben we de drempel verlaagd. Bij Café Felperlaan kunnen ze de ene keer komen met vrienden, de andere keer alleen of met het gezin. Ik verheug me nu al op een vol terras. We hebben op ieder moment van de dag zon. Wijntje erbij, hoe gezellig is dat?”

Aangepaste wijnkaart 

Qua wijn pakken de ondernemers het voortaan ook anders aan. De wijnkaart is geslonken en met een prijs van rond de dertig euro per fles zijn de wijnen nu betaalbaarder. Via een omweg zijn Lila en Benten nu weer terecht bij hun oorspronkelijke idee. In dit stuk hadden ze het al over ‘goede gerechten zonder poespas’ en dat hun zaak vooral ‘laagdrempelig’ moest zijn.

Droom
“We gaan terug naar onze droom. Het liefst willen we niet vier maar zeven dagen per week open zijn. Ik heb pas een eventmanager aangenomen. Zij gaat in de ruimte naast Café Felperlaan evenementen organiseren. Een kindershow met een clown, een pannenkoekenfeestje, poetry readings. Ook lijkt het me geweldig om wat te doen voor de bewoners van het verzorgingstehuis verderop. Misschien kunnen ze wel maandelijks voor een speciale prijs bij ons komen eten. Ik barst van de ideeën voor Café Felperlaan. Ik wil de buurt ‘verleiden’ met Felperlaan nieuwe stijl.”

P.S. De hele maand mei krijgen gasten 10% korting krijgen op hun rekening bij Café Felperlaan.