Waarom Massimo’s koffiedeal slim is

Massimo Gelato. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Bij ijssalon Massimo in Oud-West kun je koffie met korting krijgen, tenminste als je er vóór 15.00 uur bent.

Dat ik vaak over koffie schrijf, komt omdat in West koffie tegen de plinten klotst en ik er verzot op ben. Ik geef er veel te veel geld aan uit, maar heb een tijdje terug een goede deal ontdekt. En wel bij Massimo Gelato in de Jan Hanzenstraat 15 in Oud-West.

Zacht prijsje
Deze zaak staat bekend om het formidabele ijs in Siciliaanse stijl, dat je ook op een broodje kunt bestellen. Ik lik er geregeld aan een ijsje en haal er wel eens een bak tiramisu of een citroencakeje. Koffie is er ook. Dat die lekker is, zal je niet verbazen. Ook in koffiemaken zijn Italianen meesters. Het leuke is dat je die koffie voor een zacht prijsje ter plekke kunt drinken of meenemen. Tenminste als je er vóór 15.00 uur bent.

Ontbijt
Voor een cappuccino betaal je dan 2,40 euro in plaats van 3,60. De prijzen van andere koffie-types liggen van 10.00 tot 15.00 uur ook lager dan later op de dag: 1,90 voor een espresso, 3,10 voor een flat white. Voor 3,80 kun je er ontbijten met een cappuccino en een croissant.

Ultra blije kids
Behalve dat je bij Massimo voordelig uit kan zijn, zit je er ook goed. Buiten op het bankje trekt half West aan je voorbij – lekker mensen kijken. Op de bank binnen kun je je vergapen aan het lekkers voor je neus of de ultra blije kids met kersverse ijsjes. Zit je achterin, bij de tuin, dan baad je in het licht dat naar binnen stroomt.

Caldi e Freddi
Massimo in Oud-West is niet de enige plek in de stad waar Italianen voordeel bieden. In de Spuistraat zit bijvoorbeeld Caldi e Freddi, vooral rond lunchtijd is er filevorming. Voor 2,80 euro heb je er al een pizzapunt, een belegd broodje begint bij 4,90, een espresso kost 1,20. Ik heb me laten vertellen dat de kwaliteit prima is. De prijzen gelden gedurende de hele dag.