De Baarsjes: Franse brasserie op plek van Bar Spek

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Binnenkort krijgt West weer een restaurant uit de stal van de 3 Wijzen uit Oost: Le French Café aan de Admiraal de Ruijterweg.

Bar Spek was een klinkende naam in De Baarsjes, maar na tien jaar gingen dit jaar de deuren dicht van dit huiskamer-buurtcafé aan de Admiraal de Ruijterweg 1. Het goede nieuws is dat (bijna) het hele team is overgegaan naar Bartack op de Postjesweg én dat er iets leuks in de pijplijn zit. Er wordt namelijk hard gewerkt om de ruimte klaar te stomen voor een filiaal van Le French Café, ‘een brasserie in Franse sferen, waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de deur plat kunt lopen’.

3 Wijzen uit Oost
De roots van deze zaak liggen in Oost. Eigenaar Job Ouderland opende daar in de Javastraat zijn eerste restaurant. De zaak is onderdeel van een groter geheel: 3WO Horeca Groep, beter bekend als de 3 Wijzen uit Oost. In West kennen we dit imperium van zaken als Pacific, Moos en Karavaan.

Planken charcuterie
Le French Café in Oost heeft een groot terras aan de Javastraat. Je zit er onder een rode luifel op bistrostoeltjes. Ik was er ooit rond borreltijd. Toen stonden de ronde tafeltjes vol met planken charcuterie, assiettes de fromages en porties garnalenkroketten. Je kunt er ontbijten met croissants en chocoladebroodjes. Rond lunchtijd maakt de chef Franse tosti’s, sandwiches met gerookte eend en caesar salades.

Gegrild piepkuiken
Zoals het een beetje Franse bistro betaamt kun je bij Le French Café dineren met een gegrild piepkuiken of entrecote, inclusief een mousse au chocolat als dessert. Vanzelfsprekend kun je er ook uitpakken met een plateau tjokvol zeevruchten.

La Parole
Le French Café wordt zeker niet de eerste Franse zaak in onze buurt. Kortgeleden kregen wij er bijvoorbeeld La Parole in de Kwakersstraat bij. En dat terwijl we in het Westerpark al het Franse hitrestaurant Grand Caron hadden. Meer tips vind je hier.

DeWestkrant