La Parole in de Kwakersstraat is Franser dan Frans

La Parole, net voor de opening op 9 maart. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Op donderdag 9 maart opent La Parole in Oud-West de deuren. Patricia spotte een bistro-achtig interieur en kwijlde bij de kaart vol Franse klassiekers: slakken, moules frites en crêpe Suzette.

Bouwlieden lopen er nu nog in en uit, maar je kunt het resultaat van hun inspanningen al goed zien. En dat is maar goed ook. Op 9 maart gaan de deuren van La Parole in de Kwakersstraat namelijk open. Voorheen zat in dit hoekpand Café de Kwaker, ook bekend als ‘de huiskamer van de Bellamybuurt’. Maar zoals we je eerder vertelden, trekt La Parole erin.

Bistro-achtig interieur
De zaak is familie van visrestaurant Le Forel in de Bosboom Toussaintstraat. ‘Een on-pretentieus Frans restaurantje’ moest de nieuwste telg worden. Ik spotte een bistro-achtig interieur: wit tafellinnen op houten tafeltjes, gedempt licht, art deco-details, een robuuste vloer, een open keuken. Knus, knus, knus. Maar wat valt er te eten?

Omelet met truffelkaas
La Parole draait om ‘verantwoorde vis- en vleesgerechten’, maar comme il faut is er ook gedacht aan vegetariërs. Er zijn verschillende baguettes, waaronder eentje met steak champignons, ui en mosterdroomsaus (15 euro) of met gegrilde oesterzwam, gepocheerd ei, Parmezaanse kaas en pecannoten (12 euro). Persoonlijk voel ik wel wat voor een omelet met truffelkaas, geserveerd op toast van brioche met huisgemaakt mayo erbij. Hoewel een van de typische Franse tosti’s – croque monsieur en croque madame – me eveneens wat lijken. Dat er een salade Niçoise op de kaart staat, plus een uiensoep met gegratineerde kaas, doet me ook goed. Zulke gerechten mogen niet ontbreken bij een echt Franse bistro.

Escargots
Alleen al van de lunchgerechten gaat mijn hart sneller kloppen. Dat gelukzalige gevoel blijft hangen als ik de avondkaart bestudeer. Alle gerechten zijn om te delen. Heel erg van nu, maar niet heel Frans. Al mag dat de pret niet drukken. Delen is immers niet verplicht. Bovendien is de selectie piekfijn en behoorlijk old skool Frans: stokbrood met kruidenboter, escargots, artisjok met vadouvan-mayo en  garnalenkroketjes vooraf. Daarna moules frites (mosselen met friet), entrecote met pepersaus, een gegrild piepkuiken met dragonsaus of – mijn favoriet – ravioli met krab (19,50 euro).

Crêpe Suzette
Ook de desserts zijn Franser dan Frans. Oui, oui, oui, crêpe Suzette, een flensje met een saus van sinaasappel, amandelcrumble en vanilleroomijs. Benieuwd of de kok er op verzoek een geflambeerde variant van kan maken. Een kwestie van Grand Marnier door de saus en de vlam erin.  Over drank gesproken: naar wijn uit de Nieuwe Wereld zul je hier tevergeefs zoeken. Bij La Parole serveren ze enkel Franse, klassieke wijnen. Ach, dat zijn niet de lulligste wijnen. Bovendien borduren ze daarmee voort op hun Franse thema. Tot slot: je kunt hier niet reserveren. La Parole is walk in only.

 

DeWestkrant