West krijgt er een Frans restaurantje bij

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins

Wie wel pap lust van de Franse keuken zit gebeiteld in ons stadsdeel. Binnenkort komt er in Oud-West namelijk ‘een on-pretentieus Frans restaurantje’ bij: La Parole.

Café De Kwaker in Oud-West stond bekend als ‘de huiskamer van de Bellamybuurt’. Maar inmiddels is het doek gevallen voor dit bruine café in de Kwakerstraat. De ramen zijn dichtgeplakt, terwijl binnen het interieur van gedaante wisselt. Binnenkort zal La Parole hier zijn deuren openen.

Familie Le Forel
Er is nog weinig bekend over deze nieuwe stek, behalve dat het ‘een on-pretentieus Frans restaurantje’ zal worden, inclusief ‘klassieke hoogwaardige Franse gerechten voor een toegankelijke prijs’. Verder is het zo dat La Parole er wil zijn voor de buurt, ‘fijne wijnen’ heeft en ‘een bar om te hangen’. Culinaire site De Buik wist ook nog te melden dat deze zaak uit dezelfde familie komt als Le Forel in de Bosboom Toussaintstraat.

Petit Paris
La Parole is niet de enige Franse zaak in West; vooral Westerpark is Petit Paris. In het park vind je Cantine de Caron, waar oesters en gegrilde piepkeukens naar je lonken. Iets verderop zit  Café-restaurant Amsterdam, ‘Cradam’ voor intimi. Dit instituut heeft voor de service, de sfeer en de kaart gekeken naar Bouillon Chartier in Parijs. Bij Cradam eet je boudin noir, oeufs mayonnaise of steak frites. Bij Café Beurre, een van de laatste aanwinsten in Westerpark, wemelt het ook van de Franse invloeden. Datzelfde geldt voor restaurant Adam op de Overtoom. Wil je weten wanneer je La Parole op je to-do-lijstje kunt zetten, volg ze dan hier op Insta.