Aan de oesters en kreeft Mac & Cheese bij Le Forel

(beeld: Instagram)
Hoogstins2024

Vanaf dinsdag 15 juni heeft West weer een visbar: Le Forel in de Bosboom Toussaintstraat. De zaak heeft heel wat in huis om een hit te worden.

De mannen van Piet de Gruyter hadden de primeur. Zij openden in 2015 een viscafé: De Gouden Hoek in Westerpark. Inmiddels is deze zaak, waar je overheerlijke viskroketten, fish & chips en gevulde Noordzeekrab kon eten, vervangen door Caribbean BBQ-bar Boótoe. Maar er is heel goed nieuws aan het visfront! Vanaf dinsdag 15 juni heeft West weer een visbar. En wel in de mooiste straat van ons stadsdeel: de Bosboom Toussaintstraat. De naam? Le Forel!

Kreeft Mac & Cheese
Le Forel grossiert in ‘verse vis van het seizoen’. De kaart is een mix van traditionele visgerechten (kreeftenbisque, fish & chips) en het avontuurlijke werk. Hierbij kun je denken aan kreeft Mac & Cheese (kreeft met gruyère, kervel en pappardelle), en aan coquilles met pecannoot, knolselderij en kokoshollandaise. In de keuken staat een houtskoolgrill waar de kok met liefde een Surf & Turf op bereidt, ofwel: een halve kreeft met côte de boeuf. Gamba’s zijn ook een optie. Of wat dacht je van koningskrab? Zo’n onweerstaanbare ‘gast’ die wordt geserveerd met limoen beurre noissette. Frietjes erbij en bijvoorbeeld spinazie met zeekraal en amandel. Ai, ai, ai, als iets je dag naar een hoger plan tilt, dan is dát het wel. In de meest Franse straat van West mogen oesters natuurlijk niet ontbreken. Ook die staan gelukkig op de kaart. Samen met fruits de mer: een halve kreeft – daar is ie weer – coquille, scheermes, mossel, gamba, vongole, kokkel en krab. Heerlijk decadent. Ik stem vóór.

Horecatycoon
Behalve het menu heeft de zaak nog méér in huis om een hit te worden. Zo is Hessel Blok er de chef-kok. Deze Groninger werkte bij eerder bij Gijsbrecht in Buitenveldert (voorheen: Halvemaan) en bij Brut de Mer, een razend populaire, uitstekende visbar in De Pijp. De eigenaar van Le Forel, Tijn Verstappen, heeft ook al flink wat meters gemaakt in de horecawereld. Verderop in de Bosboom Toussaintstraat heeft hij samen met Géza Weisz restaurant Gertrude. Pazzi en Van ’t Spit zijn ook van hem. De horecatycoon: “Het was hard werken om Le Forel klaar te stomen voor de opening, maar we zijn er nu helemaal klaar voor. Ik heb er echt zin in.”

 

DeWestkrant