De lekkerste wijn voor bij de oliebollen vind je bij Lafors in Oud-West

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Boodschappen doen bij de supermarkt is zó 2019. In 2020 doe je dat in een café, restaurant of een bourgondische pop-up als Lafors in de Bosboom Toussaintstraat, waar je onder meer ‘de lekkerste wijn bij oliebollen’ vindt.

De Bosboom Toussaintstraat is niet alleen maar bloedmooi, maar heeft ook nog eens flink wat lekkers te bieden. Zo zit er sinds enkele weken een dijk van een pop-up: wijn- en delicatessenwinkel Lafors. Achter dit initiatief zitten de eigenaren van Anfors Imperial, Lastage en Lazuur.

Creatieve aanpak
Chef Rogier van Dam en zijn partner Elise Moeskops van sterrenrestaurant Lastage in het centrum kennen Hans Bijvoets al sinds de oprichting van Anfors in 2002. In Noord heeft Lastage sinds vorig jaar een zusterrestaurant: Lazuur. Ook bij deze zaak aan het Purmerplein staan wijnen van Anfors op de kaart. Aangezien de coronamisère ‘vraagt om een creatieve aanpak’ besloten de teams van de drie zaken hun krachten te bundelen en openden zij in november Lafors in de leegstaande winkel op nummer 62.

Huisgemaakte paté en rillettes

Op de 220 vierkante meters die het pand telt, staan de Europese kwaliteitswijnen van Lafors voor je klaar, inclusief ‘de lekkerste wijn bij oliebollen’: Moscato Giallo. Voor bij de borrel zijn er nootjes van Gotjé en kazen van Bourgondisch Lifestyle – lekker op het brood van bakkerij MAMA, dat je hier eveneens kunt kopen. Natuurlijk hebben de chefs van Lastage en Lazuur ook zelf flink hun handen uit de mouwen gestoken. Daardoor zijn er verse soepen uit de keuken gerold, zoals runderbouillon met tomaat, pompoensoep met gele curry en kokos en een bisque van Hollandse garnalen. Tel daarbij de huisgerookte zalm, huisgemaakte paté, rillettes én ossenworst bij op, en je hebt een zaak om over naar huis te schrijven.

 

 

 

 

 

 

 

DeWestkrant