Nieuwe Koreaan The BAB frituurt en grilt erop los

Koreaanse chilikip bij The BAB.
BoLoSpringforKids

Tot voor kort was Seoul Food de enige plek in West waar je echt Koreaans eten kon scoren. Nu The BAB zijn deuren heeft geopend, kun je ook daar terecht voor je dosis bibimbap of bulgogi.

Dat The BAB ook een filiaal in West opent, hadden we jullie vorige maand al verteld. Op vrijdag 3 juni was het zover! In de eerste maand kun je bij deze Koreaanse zaak in de Constantijn Huijgensstraat alleen nog ’s avonds terecht, van 17.00 tot 21.00 uur (dinsdag tot en met zondag). Daarna wordt lunchen ook een optie.

Knisperend kippenvelletje
Bij filiaal nummer 3, The BAB zit al in Oost en Zuid, kun je nu je tanden zetten in de  befaamde Koreaanse chilikip (14 euro). 330 gram boneless kippenvlees, iets pittig en twee keer gefrituurd om het velletje zo knisperend mogelijk te maken. Pinda’s bovenop, plus ringetjes lente-ui. Een portie kimchi erbij, gestoomde rijst, wellicht nog een koolsalade. Niets meer aan doen, zou ik zeggen.

Koreaanse klassiekers
Behalve deze gefrituurde kip staat er nog een bekende klassieker op de kaart: bibimbap, een gerecht met rijst, groenten en ei. Op verzoek krijg je er bulgogi bij, stukjes geroosterd rundvlees. Verder spot ik een Koreaanse versie van een sushi-rol (gimbab) met een vulling van komkommer, wortel, ingelegde radijs, sla en omelet als basis. Daarnaast is er nog een soort nasi goreng met kimchi, waar je ook bacon bij kunt krijgen. Aan voorafjes doen ze hier niet, maar je zou eventueel één of twee bijgerechten kunnen laten opdraven: kimchi pancakes (9 euro voor 2 stuks) en dumplings met gebakken kip.

Het nieuwe Thais
De Koreaanse keuken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Kimchi is al bijna mainstream, Korean Fried Chicken is overal. Bingsu, Koreaans ‘sneeuwvlokjesijs met toppings als fruit, jam, siroop of slagroom verovert het een na het andere (kinder)hart. Check Jako. Koreaans eten is op weg om het nieuwe Thais te worden.

Trendsetter
Seoul Food in de Kinkerstraat was het eerste tentje in West waar je authentiek Koreaans eten kon krijgen. The BAB het tweede. Terwijl Seoul vooral een afhaalzaak is, is The BAB vooral een restaurant. The BAB het tweede. Benieuwd wat voor Koreaans lekkers de toekomst nog meer brengt!

Doneer