Bij Grand Caron in Westerpark geniet je op niveau

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Voor ‘een excellent gebraden kuiken’ moet je bij Grand Caron op het Westergasterrein zijn, vindt Patricia. In het weekend kijk je er je ogen uit en kan het zomaar zijn dat er een blik modellen wordt opengetrokken.

Mijn vriendin Linda is behoorlijk kritisch. Deze fijnproever woont bij mij in Westerpark. Mijn tips om bij Primi te gaan eten en een keer langs te gaan bij Thai Thai Poppetje vielen goed, maar ik vind het altijd weer spannend om met een nieuwe suggestie te komen. Toch gaf ik haar vorige week de tip om naar Grand Caron te gaan. Zoals De Westkrant eerder schreef zag restaurantfamilie Caron met de huidige horecaregels geen mogelijkheid om Petit Caron in De Pijp te heropenen. Toen ze de kans kregen om dit restaurant in Het Machinegebouw op het Westergasterrein voort te zetten, grepen ze de kans dan ook met beide handen aan.

Culinair vakmanschap
Ik was zelf behoorlijk onder de indruk van Grand Caron, maar de grote vraag was natuurlijk: hoe vond La Linda het? “Heerlijk gegeten”, appte ze me na afloop. “Oesters, poussin en kaasplankje. En wat een mooie locatie.” Ja! Ook zij was enthousiast. Eigenlijk kon het ook niet anders. Ik heb er inmiddels twee keer gegeten. Ik kan me het excellent gebraden kuiken nog goed herinneren: boterzacht vlees en een velletje om door een ringetje te halen (18 euro). Hoewel de kabeljauw die ik er een andere keer at ook een staaltje van culinair vakmanschap was. Delicaat van smaak, schellen met de perfecte textuur. Ook had ik oesters vooraf en een kaasplankje na. Elk onderdeel van het diner stond als een huis. Om heel erg blij van te worden. De volgende keer plak ik er mooi nog een gangetje aan vast. Mousse au chocolat of vijgenijs met vijgencoulis, ai, ai, ai. Ik ga er vannacht alvast van dromen.

Soepel personeel
Harstikke logisch dat deze loeigrote zaak nu z’n beetje de populairste zaak van Westerpark is. Dat krijg je met steengoed eten en soepel personeel met hart voor de zaak. Ik weet niet in welke bladen of op welke social mediakanalen Grand Caron heeft gestaan, maar één ding is zeker: Amsterdam-Zuid heeft West opeens weten te vinden, jong en oud. En dat niet alleen. In het weekend dat ik er was, leek het alsof er een blik modellen was opengetrokken. De helft van de zaak bestond uit (blonde) meisjes in cooler dan coole en strakker dan strakke outfits. Wedden dat zij het bij het eikenblad met mosterd-vinaigrette (4 euro) hebben gehouden?