Coronaproof kunstwandeling door De Hallen als therapie

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Galerie Beeldend Gesproken en De Hallen organiseren van 17 tot en met 23 januari een wandeling door De Hallen, waarbij verschillende kunstenaars kunst aanbieden als therapie. Niet voor niks begint de wandeling op Blue Monday, de dag die vaak wordt aangemerkt als de somberste van het het jaar: de vakantie is voorbij, het is koud en van de goede voornemens is niets gekomen. Daarbij drukken de coronacrisis en lockdowns eveneens zwaar op het gemoed. Kunst kan hierbij helpen, zo vinden De Hallen en galerie Beeldend Gesproken.

Zo kun je de strip Mental Superpowers bekijken van kunstenaar Jan Hoek. Hij onderzoekt of je in een psychische aandoening ook een superkracht kunt zien. Verder gaat kunstenaar Irina Birger in gesprek met bezoekers en vraagt daarbij echt hoe het met hen gaat. Daarbij maakt ze een tekening die de gevoelswereld van ‘de patiënt’ weergeeft. Ook zijn er One Minutes over mentale gezondheid te bekijken en andere kunstenaars die hun licht laten schijnen op hoe we ons voelen. Verder is het werk van Ingrid Greijn, Sanna Martha en BOB ho-ho te zien tijdens de art-therapy-walk. Ook zijn zes Amsterdammers gefotografeerd en geïnterviewd over hun gevoelsleven. Hun verhaal is te horen op www.thebluestmonday.nl.

De The Bluest Monday vindt van 17 t/m 23 januari plaats in De Hallen. Deze coronaproof kunstwandeling is gratis toegankelijk.

DeWestkrant