De 3 nieuwste exposities in West

Gulden Winckelplantsoen: ‘Open Deuren’. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Wekelijks landt er wel een kersverse tentoonstelling in ons stadsdeel. We hebben een mini- selectie gemaakt.

Gulden Winckelplantsoen: ‘Open Deuren’
Sinds 4 juni is in het Gulden Winckelplantsoen van woensdag tot en met zaterdag (14.00 -17.00 uur) een project van het multidisciplinaire kunstenaarscollectief Moving Arts te zien. De initiatiefnemers omschrijven ‘Open Deuren’ als ‘een allesomvattende kroniek over samenleven en erbij horen in 15 hoofdstukken’. De expositie is in Oost gestart en is inmiddels naar West gereisd. Een onderdeel van het project is een paviljoen waar je kennis kunt maken met de leefwereld van 15 huishoudens uit de Transvaalbuurt. Aan de hand van kunstwerken, citaten, tegelwijsheden en geluidsfragmenten zie je wat zij verstaan onder samenleven. De expositie loopt tot en met 26 juni. Er is ook een voorstelling aangekoppeld: De Grote Deuren Show op 17, 18 en 19 juni.

WG Kunst: ‘Zilver’
Om te vieren dat WG Kunst in de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 25 jaar bestaat, zijn er in juni diverse activiteiten: workshops, rondleidingen, muziekoptredens en meer. Op 3 juni werd ‘Zilver’ geopend. De organisatie heeft voor deze jubileumtentoonstelling onder meer werk gekozen van kunstenaars die eerder bij WG Kunst hebben geëxposeerd. Speciaal voor deze retrospectieve expositie hebben de kunstenaars ook nieuwe creaties gemaakt. Op maandag gesloten.

Pacific: ‘Femininity’
Sinds 1 juni is bij Pacific aan de Polonceaukade een maand lang dagelijks de tentoonstelling ‘Femininity’ te zien. Bij haar schilderijen heeft Delphine van der Jonckheyd zich laten inspireren door deze zin: “A woman’s body is a temple, such a piece of art made by nature.”