Kunst ontdekken in rafelranden van West

Under Heaven 03 onder het viaduct van de A10 aan de Wiltzanghlaan. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De organisatie belooft een ‘ontdekkingsreis’ door West en Nieuw-West, met veel aandacht voor kunst langs rafelranden. Artifex organiseert deze zomer in weekenden fietstochten langs kunstwerken in de publieke ruimte aan beide kanten van ringweg A10 West. 

Verscholen onder de A10 in Bos en Lommer is bijvoorbeeld het werk Under Heaven 03 van Leonard van Munster te zien. In een tunnel waar je ’s nachts liever niet komt, sta je plots oog in oog met een prachtige oase, aldus Artifex. De tocht voert verder langs Cascoland in de Kolenkitbuurt en langs verplaatste en vergeten buitenkunst en communityprojecten in Slotervaart, Osdorp, De Aker en Nieuw Sloten. 

Een andere route voert onder meer langs kunst van internationale street artists op de gevel van broedplaats HW10 in Slotervaart. Even verderop is er het werk YOU van Antonis Pittas, dat prijkt op de gevel van De Appel. In Osdorp waan je je volgens Artifex een bergbeklimmer op de enorme klimwand van Boudewijn Payens. 

De rondleidingen vinden plaats in het kader van Pay Attention Please, een initiatief van Public Art Amsterdam. Deelname kost 15 euro. Meer informatie hier.