Vakantie vieren bij YoYo’s Ice Corner in Westerpark

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

West heeft er een ijstent bij: YoYo’s Ice Corner. Yoghurtijs is er de specialiteit. De toppings kun je zelf uitkiezen.

Delicatessenzaak Hugo zat enkele maanden op het Hugo de Grootplein, maar is inmiddels al geschiedenis. De entrepreneur die er nu zit, is een wandelende zonnestraal en verkoopt hét product voor dit seizoen: ijs, in alle smaken, en in alle soorten – op basis van water, melk of yoghurt. YoYo’s Ice Corner heeft al vijf jaar een filiaal in de Rivierenbuurt, maar zit sinds 10 juli ook in West.

Specialiteit
Achter dit mini-ijsimperium zitten twee zusjes. De een runt de zaak in Zuid, de ander die in West. Als ik vraag wat de specialiteit is, aarzelt zij geen moment: “Ons yoghurtijs. De toppings vindt u in de bar. U kunt ze zelf uitkiezen.” Ik zie fruit, chocoladesnippers, snoepjes, en zucht: vandaag liever geen keuzestress. Het lijkt ze mijn gedachten kan lezen. “We hebben ook zelf een paar combinaties gemaakt.” Ja! niets te do it yourself, doe mij maar prefab.

Kiwi Sensation
De Kiwi Sensation lijkt me wel wat: yoghurtijs met kiwi, kaneelsuiker, bastognekoekjes en honing (5,49 euro). Een flinke portie! Iets om mee te lunchen. Met al die yoghurt erin, zou het ook een prima ontbijt zijn. De honing erin is ook handig. Want, laat ik nou net keelpijn hebben. IJs als medicijn. Wie laat dat nou aan zich voorbijgaan?

Vegan hoorntjes
Op de toonbank staan hoorntjes in verschillende kleuren. “Die zijn vegan. We hebben ze in allerlei smaken, zoals framboos en sinaasappel.” Verder vertelt ze dat ze niet alleen maar yoghurtijs verkoopt (plain, met kers of met honing), maar ook ijs op basis van water of melk. Het smakenpalet lijkt eindeloos te zijn: cheesecake bosvruchten, kokos, stroopwafel, mango, citroen. Echt een zaak om de kinderen uit de buurt los te laten gaan. Het is ten slotte vakantie!

Kiwi Sensation
DeWestkrant