Bewonersavond over dodelijke schietpartij Hugo de Grootplein

Bloemen op de stoep van La Piccola Baracca. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De schietpartij met dodelijke afloop vorige week op het Hugo de Grootplein heeft geleid tot onrustgevoelens en vragen in de buurt. De gemeente heeft om die reden op maandagavond een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners in restaurant Razmataz. Daar was onder meer stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki aanwezig.

“Goede bijeenkomst met veel vragen en zorgen, maar ook saamhorigheid en grote betrokkenheid”, zo meldde Ulichki na afloop op Facebook. “Politie-onderzoek loopt, dus veel vragen kunnen we nog niet beantwoorden, maar het feit dat we het gesprek organiseren en zoveel mogelijk informeren, werd erg op prijs gesteld.”

De 49-jarige uitbater Goran Savic van pizzeria La Piccola Baracca overleed vorige week woensdagmiddag na een schietpartij in zijn zaak. Volgens diverse media waren de kogels bedoeld voor een andere man die aanwezig was in het restaurant. Deze persoon raakte ernstig gewond. 

De politie wist kort daarna op de Admiraal de Ruijterweg een 41-jarige man aan te houden in een auto die getuigen in verband brachten met de schietpartij. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost. De bestuurder, een inwoner van Amstelveen, bleek een vuurwapen in de auto te hebben. De verdachte zit nog vast.