Napolitaanse pizza’s op het Hugo de Grootplein

Hoogstins2024

Westerpark is een goudmijn voor liefhebbers van Italiaanse culinaire schatten. De laatste nieuwkomer is La piccola baracca aan het Hugo de Grootplein, een plek voor pizza’s en meer.

Op weg naar het Hugo de Grootplein kom ik langs een van mijn Italiaanse lievelingsrestaurants: YamYam met zijn fabuleuze gelijknamige pizza uit de houtsteenoven met truffelsaus, rucola en achterham. Daarna passeer ik Jun, een Indonesisch restaurant dat door zijn hoge notering op Tripadvisor bekender lijkt te zijn bij toeristen dan bij Amsterdammers. Onterecht trouwens: het is een prima zaak. Hun ajam opor kuning doet me denken aan de kip in kokossaus van ’s werelds beste kok: mijn moeder.

Chocoladetaart met amaretti
Meteen links op het plein zit sinds begin juni La piccola baracca, de opvolger van Foodism. De eigenaren komen uit Bologna, de chef uit Turijn en de pizzabakker uit Napels, de geboortestad van de pizza. Er staat een houtoven. De pizzalijst is fors en telt behalve ‘gewone’ pizza’s ook speciale, zoals de Gustosa met buffelmozzarella, gorgonzola, peren en walnoten. Daarnaast zijn er de usual pasta’s en is er geregeld een risotto met truffel. Vooraf zou ik gaan voor de kaas uit Piemonte met geroosterde hazelnoten, salade en balsamicoazijn. Als dessert springt de chocoladetaart met amaretti eruit (7 euro). Een vriendelijke zaak zonder fratsen. Met een relaxt terras aan een van de leukste pleinen van West. Benieuwd wat jij ervan vindt!
https://www.facebook.com/La-piccola-baracca-169464083742366/

 

DeWestkrant