Uitbater restaurant Hugo de Grootplein dood na schietpartij

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Bij een schietpartij in een horecagelegenheid aan het Hugo de Grootplein is woensdagmiddag een dode gevallen. De politie heeft bevestigd dat het gaat om de 49-jarige uitbater van restaurant La Piccola Baracca. Een ander slachtoffer raakte ernstig gewond.

Kort na de schietpartij heeft de politie op de Admiraal de Ruijterweg een verdachte aangehouden, de bestuurder van de vermoedelijke vluchtauto. Het gaat om een 41-jarige man uit Amstelveen. De politie heeft in de auto een vuurwapen aangetroffen.

De schietpartij speelde zich af rond 15.45 uur in La Piccola Baracca. Op dat moment waren er buiten veel mensen aanwezig, de recherche roept getuigen op om zich te melden. De twee slachtoffers raakten ernstig gewond, de 49-jarige uitbater Goran Savic is ondanks een reanimatiepoging overleden op de stoep van het restaurant.

Waarschuwingsschot

Na de schietpartij begon de politie direct een klopjacht op een grijze Volkswagen met Belgisch kenteken met daarin mogelijk twee verdachten. Ook een helikopter werd ingezet. Op de Admiraal de Ruijterweg werd de auto aan de kant gezet en de 41-jarige verdachte gearresteerd. De politie loste daarbij een waarschuwingsschot.