Baden in liefde bij WG Kunst in Oud-West

Wafae bereidt haar solotentoonstelling voor. Foto: WG Kunst.
Hoogstins2024

Op 9 april startte bij galerie WG Kunst een tentoonstelling die aansluit bij het thema van de Boekenweek 2022: Eerste Liefde.

Schrijver Abdelkader Benali was gisteravond op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Oud-West voor de opening van ‘First Love’, een expositie bij WG Kunst. De tentoonstelling bij de galerie in de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat sluit aan op het thema van de Boekenweek van dit jaar: Eerste Liefde.

Wafae Ahalouch
Het boekenweekproject ‘First Love’ is het vierde in een jonge traditie, waarbij het thema van de Boekenweek beeldend wordt uitgewerkt met een literaire component. Gekozen is voor een solotentoonstelling van Wafae Ahalouch als curator/beeldend kunstenaar. Het werk van Wafae wordt gecombineerd met poëzie van dichter Tjitske Janssen en een samenwerking met beeldend kunstenaar Joanneke Meester.

Circus als metafoor
In de tentoonstelling zijn schilderijen, muurinstallaties en gedichten te zien. In al het werk van Wafae is liefde een belangrijk onderdeel. Binnen de tentoonstelling combineert zij bestaand werk met nieuw werken. Ook maakte zij voor deze expositie een wandtapijt. Volgens de organisatie verhullen en onthullen de werken op een speelse manier haar visie op het leven. In haar werk zet zij het circus vaak in als metafoor, met bijbehorende verleidingen en verwachtingen. Immers: de liefde is ook een circus van emoties, verleidingen, euforische highs and lows. Wat de titel doet vermoeden blijkt echter de eerste misleiding te zijn van de expositie, het is de zelfliefde die hierachter schuilgaat en niet de romantische.

Liefde en spiritualiteit
Tjitske Jansen heeft speciaal voor de expositie twee gedichten gemaakt. In 2019 werkten Wafae en Joanneke al samen in het project ‘De Fanclub’. Deze samenwerking krijgt in deze expositie een vervolg. Liefde en spiritualiteit staan centraal in ‘De Fanclub’én in ‘First Love’. De tentoonstelling is te zien tot en met 1 mei 2022.