Vernieuwd Ringpark-gebouw mikt op verbinding met park en Amsterdammer

Impressie van het complex na de verbouwing. (Beeld Boelens de Gruyter)
Hoogstins2024

Het Ringpark-gebouw naast de A10 in West ondergaat een ingrijpende verbouwing. Behalve hoogwaardige kantoorruimte biedt het enorme gebouw straks plek voor een koffiebar, een restaurant met terras aan het water en een sportschool. Op het pand van tien verdiepingen komen twee uit glas opgetrokken etages.

Het complex aan de Nachtwachtlaan gaat een verbinding maken met het Rembrandtpark, zo stellen vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en de Britse investeerder Round Hill Capital. Onder het gebouw uit de jaren zestig komt een doorgang en ook komt er een brug over het water. Op het terrein komen twee nieuwe gebouwen. 

Rembrandt Park wordt de nieuwe naam na de verbouwing die begin 2022 klaar moet zijn. Gemikt wordt op een mix van bedrijven, van start-ups tot multinationals. Maar het moet ook aantrekkelijk worden voor Amsterdammers. “Het is nu een plek waar enkel bestemmingsverkeer komt”, zo laat Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter weten. “Met Rembrandt Park willen we nieuw leven blazen in deze groene locatie binnen de ring en een toevoeging zijn voor de buurt en de stad met de verschillende faciliteiten die het straks te bieden heeft.”

Boelens de Gruyter verbouwde eerder onder meer de Parooltoren en het Trouwgebouw aan de Wibautstraat.