Het Landje heeft facelift gekregen

Hoogstins2024

Bouwspeelplaats Het Landje, in het Rembrandtpark is vernieuwd. De speeltuin, toch al meer dan 40 jaar een begrip onder kleine Amsterdammertjes, heeft een nieuwe recreatieruimte, plek voor kinderfeestjes, een moestuin en een nieuw hoofdgebouw met ruimte voor natuureducatie. Vandaag (zondag) is de feestelijke opening.
De speeltuin werd vorig jaar nog bedreigd met sluiting, maar heeft een facelift ondergaan. “Dat we met 70 volwassenen en kinderen naar de stadsdeelcommissie zijn gegaan, heeft wel geholpen”, zegt coördinator Henk Bleyendaal van Impuls. De aandacht genereerde onder meer geld van Jantje Beton en zorgde ervoor dat de gemeente toch geld vond om de speeltuin open te houden.
Bedrijven helpen ook mee. Zo komen regelmatig afdelingen ’teambuilden’ en helpen de speeltuin opknappen. Donaties zorgden onder andere voor een nieuwe plek voor de pony’s.
Om open te blijven moest Het Landje wel een offer brengen. De speeltuin is niet meer op zondag open. Bleyendaal: “We zijn aan het proberen dat toch weer voor elkaar te krijgen. Zondag is tenslotte toch de gezelligste en drukste dag.”
Nu is de bouwspeelplaats altijd dinsdag tot en met vrijdag open van 12.00 tot 17.00 uur. Op kunnen kinderen er spelen van 10.00 tot 17.00 uur.