Hier haal je in West de lekkerste nootjes

(illustratie: Linda Rusconi)
Hoogstins2024

Noten zijn populairder dan ooit. Het fijne is dat het in West stikt van de goede noten. Je kunt gerust zeggen dat het een notenparadijs is. Hierbij de verplichte haltes voor iedereen die van noten houdt.

Aladdin’s Notenhoek
Notenmekka dat al ruim vijftig jaar in de Jan Eef zit. Vorig jaar werd dit bedrijf van Gerrie en Joop Sierat overgenomen door zoon Martin en zijn vrouw Jemnah. Dat ook zij hart voor de zaak hebben, spat van hun vrolijke gezichten af. Toffe notenmixen, zoals de Mercator, een mengsel van zuidvruchten, noten, pinda’s en rozijnen, en de Berlage, een chique mix met de ‘romigste’ noot van allemaal: de macadamia. Scoor ook wat ‘bonbonnoten’ – ai, ai, die amandelen met kaneel en chocolade – en een portie superfoods. Vergeet niet te checken of ze dadel- of vijgentaart hebben. Perfect voor bij een kaasplateau.
http://www.notenhoek.nl

Het Warme Notengilde
Sinds 1979 staat Ron Ruijgrok op de Ten Katemarkt met zijn Notengilde. Wie de kraam passeert zónder iets te kopen, heeft een stalen discipline: de geur van de vers gebrande noten is te verleidelijk voor woorden. Behalve gebrande noten verkopen ze ook rauwe exemplaren. De muesli die ze verkopen, is beroemd in Amsterdam. Ik sla er graag Aziatisch getinte notenmixen (Djakarta, Lemongrass & Koriander), katjang pedis en gerookte amandelen in. Op het Osdorpplein zit ook een Notengilde.
http://www.hetwarmenotengilde-tenkatemarkt.nl

Tabak’s Notenbar
Notenimperium met filialen in onder meer in de Postjesweg en de 1e Constantijn Huygensstraat. Grossiert niet alleen in noten, maar ook in wijn en kazen. Pep jezelf op met de energiemix (pitten, walnoten, cashewnoten, gedroogd fruit) of studentenhaver. 100 procent zoete trek? Ga voor de gemengde choconoten en yoghurtrozijnen. Vraag of ze nog potten van die lekkere zelfgemaakte pindakaas hebben!
https://www.facebook.com/Tabaks-notenbar-Postjesweg-668065326609519/

P.S. Jan Gotjé is een andere klinkende Amsterdamse ‘notennaam’. De groothandel zit in West (Nieuwe Hemweg). In West zijn de noten te koop bij Sterk in de De Clercqstraat.