Facelift voor Plein ’40-’45

Foto: Martine de Vente
Hoogstins2024

Jeroen Jonkers van voorheen Geef om de Jan Eef gaat als zogenaamde kwartiermaker aan de slag met Plein ’40-45.  Jonkers moet het plein nieuw leven inblazen. Het kan, aldus de vacaturetekst voor zijn functie: “Zowel op fysiek- als op economisch vlak een kwaliteitsimpuls gebruiken.”  Uiteindelijk zou alles moeten leiden tot een beter plein in 2025.

Op het plein zitten onder andere een exotische Tanger supermarkt, maar ook een Hema, Blokker en Intertoys en er is iedere dag markt. Culinair valt er ook van alles te doen, zo ontdekte onze culinair recensent Patricia Jacob onlangs.

Plein ’40-’45 komt de laatste tijd echter vooral in het nieuws door incidenten. Dit voorjaar raakten demonstrerende Turken er slaags met de ME, na het diplomatieke conflict tussen Nederland en Turkije over het verboden bezoek van een minister aan de Turkse gemeenschap om kiezers over te halen op Erdogan te stemmen.

Begin deze maand ging restaurant Ada op het plein dicht vanwege een witwasonderzoek en vonden er incidenten plaats rond Halal Fried Chicken, waarvan de eigenaar Ali Kaynak vorige week werd doodgeschoten.