Heimwee-voedsel uit de hele wereld bij Tabeya in de Spaarndammerstraat

(beeld: Instagram)
Hoogstins2024

Expats kunnen hun lol op bij supermarkt Tabeya. Maar ook als je ‘gewoon’ op zoek bent naar nieuwe culinaire belevenissen, kan dit de plek voor jou zijn.

Zin in Guaraná Antarctica, dé frisdrank van Brazilië, en bijpassende snacks? Op naar Supermercados Finalmente Brasil in de Kinkerstraat! Snak je naar de pistaches uit Bronte en andere Siciliaanse culinaire paradepaardjes? Je vindt ze bij Il Punto Verde in de Bentinckstraat. In West staat de hele wereld in de schappen. Sinds augustus is dat aanbod nog eens flink uitgebreid. En dat komt door Tabeya In de Spaarndammerstraat.

‘Shop away from home’
Deze ‘shop away from home’ zit in het pand waar voorheen de Zeeman zat. Dat de eigenaar van deze supermarkt, Chris O’ Kello, uit Londen komt, is overduidelijk. In zijn assortiment zetten Engelse en Ierse producten de toon, al is er ook gigantisch veel lekkers uit Amerika. Met een beetje speurwerk kun je bovendien ook zomaar een cider uit Zweden of een saus uit Jamaica ontdekken. Expats zullen het adres van deze zaak vast aan elkaar doorgeven, maar ze zullen niet de enigen zijn: vóór corona reisden veel Amsterdammers de hele wereld over, op zoek naar andere landschappen, culturen én smaken. Bij Tabeya vind je fiks wat van die smaken terug én kun je compleet nieuwe uitproberen.

Funshoppen
De zaak heeft de looks van een kliniek, maar toch is het hier goed funshoppen. Ik spot gestoomde sticky toffee puddinkjes van Aunty’s, brosse repen (‘Aero’s’) met pepermuntvulling en marshmallows met kokos van Tunnock’s. In de vriezer liggen onder meer crumpets van Cadbury’s. Potten citroen-gembermarmelade staan naast sausen, marinades en kruidenmixen voor onder meer jerk chicken. Je vindt er pakken met ingrediënten voor fudge of chocoladecake en tortilla’s van Old El Paso, maar ook zout uit de Himalaya. De bier-, cider- en frisdrankcollectie mag er zijn. Net als het cereal-aanbod en – mijn favoriet – de chipscollectie met véél soorten salt & vinegar-chips en de blijste zwart-rood-geel-groene zakken van de zaak: de groove cut chips van Reggae Reggae, het merk van de Brits-Jamaicaanse reggaemuzikant Levi Roots. Genoeg voer voor eindeloze Netflix-avonden, dus!

Een greep uit het assortiment van Tabeya

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Shopping for rainy day snacks. #TakisFuego #Walkers #RedVines #HoHos #Cheetos #Cadburys #Flake. #Amsterdam

Een bericht gedeeld door Tabeya Amsterdam (@tabeyaamsterdamnl) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dinner ideas for #WeekEnd. #JamaicanJerk #Mexican #Nandos #Tabeya #Amsterdam

Een bericht gedeeld door Tabeya Amsterdam (@tabeyaamsterdamnl) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#WorcestershireSauce #Amsterdam #Tabeya #InternationalDelicatessen

Een bericht gedeeld door Tabeya Amsterdam (@tabeyaamsterdamnl) op

DeWestkrant