Coffee Shots gaat met specialty coffee ook naar Zuidoost

Hoogstins2024

Het enthousiasme van ‘onze’ ondernemers kent geen grenzen. Vanaf september zit Coffee Shots niet alleen maar in West, maar ook in een upcoming wijk in Zuidoost.

In heel West struikel je over de hippe tentjes met koffie van de allerbeste bonen uit de meest exotische oorden. Tussen onze favoriete specialty coffee-zaken zit Coffee Shots, met filialen in de Spaarndammerstraat en op de Silodam. Oprichters Arnoud Aalbersberg en Corine Schmal hebben daarnaast ook nog een eigen branderij. In deze branderij branden ze koffiebonen van boerenbedrijfjes uit onder meer Guatemala, die een eerlijke prijs krijgen én een deel van de omzet. In september openen de serial entrepreneurs een nieuw filiaal in Zuidoost. Daardoor heeft dit stadsdeel nu eindelijk ook een zaak in kwaliteitskoffie.

Stadspark bij IKEA
Vanaf september delen Arnoud en Corine voor vier jaar een ruimte op de hoek van het Bullewijkpad en de Hondsrugweg. Kwartiermaker Chiel Griffioen zit in dezelfde ruimte. Hij geeft informatie over de ontwikkelingen in het gebied, Arnoud en Corine serveren er koffie, ontbijt en lunch. In het begin vooral aan kantoorpersoneel, maar later ook aan bewoners. Arnoud: “Nu staan er hotels en kantoren, maar het gebied wordt een bruisende stadswijk. In plaats van de Hondsrugweg komt er een stadspark tussen de Arena en IKEA. In Amstel III, zoals het nieuwe stadsdeel heet, komen ook veel betaalbare huurwoningen.” Bij Coffee Shots kunnen bezoekers flexwerken en loungen op het terras van 70m2. “Mensen uit de buurt kunnen elkaar hier ontmoeten en beter leren kennen. Samen koffiedrinken verbindt; het is een oeroud sociaal ritueel.”
https://www.facebook.com/coffeeshotshondsrugpark/