Boodschap aan jongeren: Corona is geen grap

Still uit het filmpje Corona is geen Grap (beeld: Instagram)
Hoogstins2024

De leden van het gebiedsteam Geuzenveld-Slotermeer zijn er duidelijk over: het is niet slim om in groepen te hangen op straat en elkaar een boks te geven. Blijf zo veel mogelijk binnen. En als je toch op staat wilt chillen: doe het in kleine groepjes. De buurtwerkers, handhavers en politie-agenten maakten er dit filmpje over op Instagram, het sociale platform dat veel door jongeren wordt gebruikt.
Waardeer je De Westkrant? Met een donatie zorg je ervoor dat we nieuws kunnen brengen uit West. Met hart voor de buurt, juist nu. Kijk hier: Ik steun De Westkrant
In De Volkskrant van vanmorgen werden de zorgen nog duidelijker. Veel jongeren voetballen en hangen op straat en houden zich niet aan de voorgeschreven sociale afstand van anderhalve meter. In het stuk komen ook de wijkagenten Abderrahman en Mohsin voor. Ze schrijven in een facebookpost wat ze veel constateren bij jongeren in de buurt en willen dat ouders hun kinderen met klem vragen thuis te blijven. Tenzij het noodzakelijk is om naar buiten te gaan: “Wij zien hen samenkomen, dicht bij elkaar staan zonder rekening te houden met de geadviseerde afstand, etc. Dit vinden wij zeer zorgelijk. Een grote groep jongeren lijkt geen rekening te houden met de kans op besmetting. Wij begrijpen dat de verveling toeslaat. Wij begrijpen dat de jeugd af en toe naar buiten wil. Echter is de situatie zoals wij die nu aantreffen zeer onwenselijk.”

De oproep van wijk agenten Abderrahman en Rohsin die ouders ook met klem vragen hun kinderen thuis te houden.

DeWestkrant