Van waterfiets tot kwekerij, Slotermeer bruist van de ideeën

Een van de plannen is het verhuren van waterfietsen naast Plein ’40-’45 aan buurtbewoners en toeristen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Waterfietsen verhuren op het meer naast Plein ’40-’45. Een gezellige plek maken op het plein met picknicktafels, speeltuin en fontein. Een kwekerij voor paddenstoelen, uitjes voor ouderen en een vrijheidsiftar. Dat zijn enkele bewonersplannen die kans maken op geld van de gemeente.

Stadsdeel Nieuw-West heeft een half miljoen euro beschikbaar voor plannen van bewoners en ondernemers voor Slotermeer Noordoost, een wijk in Geuzenveld-Slotermeer. De plannen moeten draaien om een van de drie thema’s: samen dingen doen, cultuur en kansen creëren of een veilige, groene en prettige buurt.

Maar liefst 144 voorstellen werden ingediend. Van 86 haalbaar geachte plannen gaan er nu veertig naar de laatste stemronde. Dit na een selectieavond op 10 september waarbij bewoners, ondernemers en stadsdeelcommissie een schifting mochten maken. 

Alle bewoners van Slotermeer Noordoost kunnen straks stemmen welke van de veertig buurtplannen daadwerkelijk geld krijgen. Begin oktober ontvangt iedereen in het gebied (ouder dan 12 jaar) een stemcode, aldus de gemeente. Op 6 november worden de winnende plannen bekend gemaakt.

Meer over de plannen op de site van Buurtbudget Slotermeer Noordoost

DeWestkrant