Cava, ceviche en crema catalana bij Parallel Market

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Bij Parallel Market op de Overtoom vind je alle ingrediënten om de smaak van Spanje in huis te halen. Of ermee naar het Vondelpark te gaan.

Na de lockdown besloten de eigenaren van het Spaanse restaurant Parallel in Oud-West hun eigen culinaire kennis en die van hun team bij te spijkeren. In no time hadden Roel de Haas en Imre Swaanswijk de Parallel University opgericht en wisselden ze online hun kennis uit. Een van de colleges ging over plantaardig eten, iets wat nu al mogelijk is bij het restaurant. Benieuwd of ze hun veganistisch aanbod gaan uitbreiden!

Gevulde borreltassen
Sinds 1 mei heeft het restaurant, waar ik ooit genoot van gazpacho met amandelen en Ibérico spareribs, tijdelijk een mini-supermarkt. Bij Parallel Market vind je Spaanse delicatessen, dagverse producten en gerechten om thuis af te maken. Bij binnenkomst kun je je handen wassen, zodat je daarna met frisse handen je mand kunt vullen. Bijvoorbeeld met de belegde broodjes of pasteitjes bij de entree. Manchego is er ook in overvloed, net als jamon ibérico en gedroogde worsten. In de koeling vind je potjes met onder meer alioli en gazpacho. Dichtbij de gevulde borreltassen staat de drank: cava, wijn, sangria. Slim, met het Vondelpark op kruipafstand.

Veganistische rijstpudding

Heb je grotere trek, check dan de koeling met gerechten als gambas al ajillo, de burger van ossenstaart en de ceviche van zeebaars met leche de tigre. Vanaf vrijdag kun je zoet het weekend ingaan met crema catalana en veganistische rijstpudding. Elke zaterdag kun je bij deze deli vers brood kopen van de bekende bakkerij MAMA uit Zwanenburg. Dat brood wordt trouwens ook gebruikt voor de belegde broodjes van Parallel Market. Ik tip de bocadillo met tortilla de patatas. Deze sappige aardappelomelet smaakt zoals alleen de Spanjaarden ‘m kunnen maken. Een gerecht zonder fratsen, waardoor Spanje even heel dichtbij lijkt. Mijn hart juicht olé.

DeWestkrant