Bij deze restaurants kun je nu Corona-proof eten afhalen en laten bezorgen

Café Bosco in Oud-West dinsdagmiddag. Klanten kunnen bestellen via een raam. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een keiharde klap voor West is het sluiten van de horeca. Een flink aantal ondernemers werkt aan bijzondere manieren om hun klanten toch van eten te blijven voorzien met afhaalmogelijkheden of eigen bezorging. Zij willen niet (alleen) afhankelijk zijn van grote maaltijdbezorgdiensten zoals Thuisbezorgd en Deliveroo.

Wij van De Westkrant zijn een grote fan van lokale ondernemers. Zij verdienen een steuntje in de rug nu zij het razend moeilijk hebben. In het kader van ‘support your local’ maken we daarom een lijst met restaurants in West die nu afhaal-eten uitgeven of bezorgen. Deze vullen we aan, dus kom hier regelmatig terug!

Belangrijk als je gaat afhalen: houd afstand en eet je maaltijd of snack thuis en niet in de zaak.

Horecazaken in West en Nieuw-West die plannen hebben voor een eigen bezorgservice of andere bijzondere manieren om deze moeilijke tijd door te komen: meld je bij ons via mail@dewestkrant.nl Dan kunnen we dit overzicht uitbreiden.

Een nieuwe, veel uitgebreidere lijst met horecazaken in West is hier te vinden. Met dank aan Patricia!

De Baarsjes

Sham

Syrisch restaurant Sham aan de Witte de Withstraat heeft al een aardig reputatie op het gebied van afhaal en bezorging. Wie trek heeft in Syrisch eten, zoals hummus, bulgursalade en Bamia (okra in tomatensaus met lamsvlees) of Djaaj Mtafaeh (Kip in citroen met knoflook in room), kan bij het restaurant zijn maaltje afhalen. Hier onze recensie.

Bar Baarsch (en Visbar Beet)

Visbar Beet in Oost en Bar Baarsch in de Jan Evertsenstraat stellen maaltijdboxen samen voor iedereen die geen zin heeft in supermarktbezoek of de deur niet uit kan. Deze worden bezorgd binnen de ring en contactloos afgerekend, of je kunt de boxen afhalen bij de restaurants zelf. In de box vind je ingrediënten en recepten van de chefs van de restaurants. Je moet dus zelf wel nog even een pannetje op het fornuis zetten. Check voor details de facebookpagina van Bar Baarsch.

Intisari

In de Balboastraat doet Intisari bistro Indonesia nu ook aan bezorgen. Afhalen was al mogelijk. Patricia schreef eerder dit stuk over het ‘superlekkere’ eten van het restaurant in De Baarsjes.

Oud-West

Bosco

Het populaire Bosco in de Helmersbuurt levert nu koffie, taart en ander lekkers via een raampje. Maandag heeft het team al geoefend met de afhaalservice, waarop meteen buren, vaste gasten en passanten afkwamen. Vanaf vandaag moet het dus helemaal soepel gaan lopen met Bosco-to-Go aan de Eerste Constantijn Huygensstraat. Tussen 9 uur ’s ochtends en 19 uur ’s avonds. 

Branie

Het Aziatische fusion-restaurant in de Ten Katestraat heeft een bezorgservice opgezet. Wie zin heeft in ribbetjes, een Japanse curry of zeebaars, kan vanaf 25 euro een bestelling plaatsen. Die wordt vervolgens thuisbezorgd. Het restaurant heeft de kaart aangepast. ‘Minder opties, maar wel meer op je bord.’ Branie is aan het kijken hoe de bezorgdiensten online te krijgen. Hier kun je alvast kiezen.

Meatless District

Het geliefde veganistische restaurant aan de Bilderdijkstraat roept op Instagram op tot steun. Klanten kunnen helpen door afhaalgerechten te bestellen of een giftvoucher te kopen voor later. Dat levert Meatless District nu de broodnodige inkomsten op om de coronacrisis te doorstaan. Lunch of diner worden dan uitgesteld tot Meatless District weer de deuren mag openen. 

Bar Bistro Belleami

Met twee elektrische fietsen en een elektrische bakfiets is Bar Bistro Belleami een eigen bezorgservice begonnen. Betalen bij voorkeur via Tikkie. De horecazaak aan de Tweede Kostverlorenkade biedt ook een boodschappenservice voor ouderen. Volgens Belleami heeft horeca namelijk ook een sociale functie in de wijk. Ook afhalen. https://belleami.nl

Bos en Lommer

Abbey

Het nieuwe restaurant in Bos en Lommer heeft zijn bezorgdienst al op orde. Drie soorten broodjes en drie hoofdmaaltijden worden naar je huisadres gebracht. Uiteraard neem je dan ook meteen een van de toetjes, cheesecake, merenguetaart of cheesecake. Bekijk hier de opties. En onze recensent Patricia Jacob was al eens bij Abbey.

No Man’s Art Gallery & Café

Het café aan de Bos en Lommerweg heeft een bezorgservice opgezet via een WhatsAppnummer (+31637550132). App eenvoudig ‘Hoi’ en je krijgt een berichtje met het menu van de dag. Na je bestelling krijg je een Tikkie. Er mag niemand in de zaak komen, dus je krijgt een berichtje van wanneer je de bestelling kunt komen halen. Bezorgen doet No Man’s ook. Reken op populaire gerechten uit de keuken van het café, zoals het broodje buikspek, de haloumi salade, de beruchte Chocolate chip cookies, de vegan burger en de wentelteefjes. Check ook debar.nomansart.nl

Het Wilde Westen
Het Wilde Westen, het pizza-restaurant in het voormalige Gak-gebouw, deed al sinds het weekend alleen maar take away. Vanaf vandaag kunnen klanten voor een tientje afhalen bij het restaurant. Het Wilde Westen garandeert dat dat allemaal gebeurt met inachtneming van de hygiëneregels die nu gelden. En: voor wie in de zorg werkt, is de tweede pizza gratis. Kijk hier voor meer info.

Traiterie Ela!

Griekse Traiterie Ela! aan de Jan van Galenstraat is weer dagelijks open vanaf 12.00 tot 20.00 uur voor het afhalen van maaltijden en Griekse producten. Volgens onze Patricia koken Ineke en Maria als ‘een tierelier’. https://www.elatraiterie.nl

Westerpark

Vessel

Het restaurant in het hotel Boat & Co in Houthaven biedt speciale menu’s die kunnen worden thuisbezorgd. Chef Ricardo van Ede van het nieuwe restaurant op het Revaleiland werkt aan een selectie van maaltijden voor thuis. Bestellen kan door te bellen naar 020-2461599. Onze Patricia at er in december en was enthousiast over onder meer de Zuurkool Royal voor twee, Flammkuchen en gezonde ontbijtjes.

Café Broer

Niet om nu te eten, maar wel als steuntje in de rug. Je kunt bij Café Broer aan het Frederik Hendrikplantsoen vouchers kopen als een voorschot op consumpties in de toekomst. Zo kan het café nu zijn lopende kosten betalen en kun je je als klant verheugen op een gezellig avondje uit als de Corona-dreiging voorbij is.

Bistro Bentinck

De bistro in de Staatsliedenbuurt doet (nog) niet aan afhalen, maar verkoopt wel alvast bonnen voor een lekker avondje dineren als de deuren weer open mogen. Het gaat om een 4-gangenmaaltijd inclusief wijn voor twee personen voor 100 euro. “Ik ga als dank voor het vertrouwen natuurlijk wel echt uitpakken als de dinerbonnen worden verzilverd”, meldt eigenaresse Heidi. Bistro Bentinck

Karaat

Karaat Amsterdam in Houthaven meldt dat de bakkerij dagelijks open blijft voor afhalen en bezorgen. Ook de Goldfin sushibar is open voor sushi, maar dan alleen vooraf besteld en bezorgd. Het etablissement aan de Houthavenkade wil graag de buurthuiskamer worden, schreef Patricia eerder.

Lokaal bezorgplatform Bringly met fietskoeriers

Bringly wil een rol spelen bij het steunen van horecagelegenheden in de buurt die geen zaken (kunnen) doen met grote platforms als Thuisbezorgd en UberEats. Het lokale bezorgplatform haalde recent in West geld op na een stemming van inwoners via WestBegroot. We schreven eerder over Bringly.

Bringly werkt met fietskoeriers. “Wij staan klaar voor lokale winkeliers en horeca die in deze tijd willen starten met het thuisbezorgen van producten of maaltijden. Wij vragen hierbij geen commissie”, aldus oprichter Rajiv Laigsingh. Aanmelden kan via https://www.bringly.nl/lokale-winkel-aanmelden.

Klanten kunnen via Bringly bestellen en betalen 4,95 euro voor de bezorging. Hiervan wordt 50 eurocent gedoneerd aan de winkelier, het overige bedrag wordt volgens Bringly uitgekeerd aan de fietskoerier. Bestellen kan via https://www.bringly.nl/bestel-lokaal

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Word supporter