Corona-burenhulp komt op gang

(beeld: Unsplash)
Hoogstins2024

Overal in West komen initiatieven op om elkaar te helpen, met name bij het doen van boodschappen. Zo vroeg Baarsjes-bewoonster Petra Wenzel in verschillende buurt-facebookgroepen of er mensen in de buurt waren voor wie ze naar groothandels Hanos, Makro of Sligro kon rijden. Een aanbod waar tot nu toe twee mensen gebruik van hebben gemaakt.
Ook zijn er in De Baarsjes verschillende netwerken gestart waarin hulpvraag en hulpaanbod aan elkaar worden gekoppeld. Zo is er voor het postcodegebied 1058 een appgroep (zie onder) gestart. Voor de postcodegebieden 1056 en 1057 runt Kayleigh-Jane Bergman een appgroep. Om hieraan deel te nemen, kun je haar een privéberichtje sturen op Facebook. Ook gaat ze de komende dagen flyeren om doelgroepen te bereiken.
Voor wie in andere buurten hulp in de aanbieding heeft, of juist verlegen zit om een bepaald soort medicijnen of een oppas, kijk dan op deze facebookgroep.
Of anders, misschien makkelijker: bel even aan bij de (oudere) buurman of buurvrouw om te vragen of die nog hulp nodig heeft. Niet alleen om boodschappen te doen, maar bijvoorbeeld ook om op kinderen te passen als hij of zij werkt in de zorg of bij politie of brandweer.

DeWestkrant