OLVG maakt corona-check app

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het OLVG lanceert vandaag een speciale app: de OLVG corona check. De app biedt volgens het ziekenhuis online hulp bij het volgen en beoordelen van klachten die mogelijk wijzen op het coronavirus. 

Ondersteund door technologie in de app, beoordeelt een medisch team van het ziekenhuis welke zorg nodig is. Ook is er op afstand contact met patiënten. De app is voor iedereen in Amsterdam en omgeving (postcodegebied 1000 – 1119) beschikbaar.

Het OLVG rekent op een grotere toestroom van patiënten met het coronavirus. Zowel op de locatie West als Oost is een extra verpleegafdeling ingericht waar patiënten met (verdenking op) corona in isolatie worden opgenomen. “We zijn voorbereid om acute zorg aan patiënten te verlenen”, aldus het OLVG. “Uiteraard doen we er alles aan om verspreiding in het ziekenhuis zoveel mogelijk te beperken.”

De drukte bij de huisartsen en op de spoedeisende hulp neemt flink toe. Om te voorkomen dat de zorg vastloopt en om mensen te voorzien van de juiste zorg en hulp bij vragen, heeft OLVG samen met het bedrijf Luscii de speciale app in een week tijd ontwikkeld en gebouwd. 

De app is geen vervanging van reguliere zorg of spoedzorg, aldus het OLVG. Aanmelding voor de app gaat via www.olvgcoronacheck.nl

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Word supporter

DeWestkrant