Problemen door coronacrisis? Telefoonnummer voor hulp door vrijwilligers

De Kinkerstraat zondagmiddag. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Met een speciaal telefoonnummer en een website willen organisaties voor sociaal werk hulp bieden aan Amsterdammers die in de knel raken door de coronacrisis. Het telefoonnummer is 020-7670031, de website (die later vandaag online moet gaan) voorelkaarinamsterdam.nl 

De organisaties roepen Amsterdammers op om zich als vrijwilliger te melden om anderen hulp te bieden. Het kan gaan om het doen van boodschappen, een klusje, vervoer of alleen een praatje. De organisaties willen de vrijwilligers per buurt in contact brengen met mensen die hulp nodig hebben. 

Kwetsbare risicogroepen kunnen beter binnen blijven om mogelijke besmetting met het virus te voorkomen. “Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of kwetsbare Amsterdammer sociaal contact en praktische hulp belangrijk”, zo stellen de samenwerkende organisaties. 

Vanaf maandag 16 maart is van 10:00 tot 16:00 uur het centrale nummer 020-7670031 bereikbaar en zit er een team klaar achter de telefoon. 

Monique de Vries, directeur Combiwel Buurtwerk: “Mensen zitten thuis met vragen. Ze voelen zich onzeker. En de sociale contacten lopen terug. Eenzaamheid neemt toe. Gelijktijdig merken we dat Amsterdammers zich nu extra in willen zetten. Daarom hebben we samen besloten om onze hulpdiensten te verstevigen en één centraal nummer aan te bieden waar mensen terecht kunnen”.