Corona-update III: buurtbieb dicht, theatervoorstellingen afgelast

Podium Mozaïek. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Alle filialen van de openbare bibliotheek (OBA) blijven vanaf vandaag tijdelijk dicht in verband met de uitbraak van het coronavirus. Het is nog niet duidelijk hoe lang de sluiting gaat duren. Theaters in West en Nieuw-West hebben voorstellingen geannuleerd, musea zijn gesloten.

Podium Mozaïek laat op de site weten dat alle voorstellingen tot en met 31 maart zijn geannuleerd. “Op dit moment bekijken we of de uitgevallen voorstellingen op een later moment door kunnen gaan. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen we u pas in een later stadium informeren over de verdere afwikkeling”, aldus het theater.

Theater De Meervaart in Nieuw-West heeft eveneens alle voorstellingen tot en met 31 maart geannuleerd, verwijzend naar het overheidsbesluit om bijeenkomsten met meer dan honderd personen te verbieden. Het Van Eesterenmuseum aan de Sloterplas houdt de deuren tot eind maart gesloten. Museum Het Schip in de Spaarndammerbuurt is dicht tot 6 april. 

Westergas meldt op de website dat ‘een aantal evenementen op het Westergasterrein geen doorgang kunnen vinden op de data waarop zij stonden gepland’. Zo is het Coffee Festival uitgesteld, en blijft de net opgebouwde kermis dicht. De Roze Filmdagen in het Ketelhuis gaan niet door.

DeWestkrant