Coronavirus vastgesteld bij medewerker OLVG

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Bij een medewerker van het OLVG is een besmetting met het Coronavirus vastgesteld. De medewerker, werkzaam op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA), vertoont volgens het ziekenhuis lichte symptomen en is in thuisisolatie geplaatst. De poliklinische afdelingen van MKA op zowel de locatie West als Oost zijn uit voorzorg gesloten.

Na een vakantie in Noord-Italië is de medewerker vier dagen aan het werk geweest op de locaties West en Oost. Het vakantiegebied werd later bestempeld als hoog risicogebied. Na het ontstaan van klachten is de medewerker getest. De eerste test wees op het Coronavirus. De tweede test van het RIVM ter bevestiging volgt nog.

Patiënten die een afspraak hebben staan, worden hierover geïnformeerd. Patiënten met wie deze medewerker vorige week contact heeft gehad krijgen bericht van OLVG. De patiëntenzorg op de andere afdelingen verloopt volgens het ziekenhuis verder normaal. Patiënten en bezoekers lopen bij een bezoek aan het ziekenhuis geen extra risico op besmetting, aldus het OLVG.