Geen bevallingen meer in OLVG West, alle geboortezorg naar Oost

OLVG West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

OLVG West biedt vanaf eind maart geen geboortezorg meer. Bevallingen en zorg  voor pasgeboren baby’s vinden dan plaats bij OLVG locatie Oost. Door een tekort aan personeel is het niet meer mogelijk om geboortezorg op beide locaties te bieden, zo stelt het OLVG. 

Voor afspraken bij de polikliniek kunnen patiënten straks nog wel terecht in zowel locatie West als Oost. Huidige patiënten houden dezelfde behandelaar. De komende jaren biedt het OLVG geboortezorg alleen vanuit locatie Oost. Op termijn zal de geboortezorg weer verschuiven naar OLVG locatie West. Daar wordt gewerkt aan nieuwbouw. 

Een plek om te bevallen op locatie Oost is overigens niet zeker. “In OLVG is het net als in andere ziekenhuizen in de omgeving erg druk”, zo stelt het ziekenhuis. “Samen met uw verloskundige wordt op het moment dat u moet bevallen gekeken waar er ruimte en voldoende personeel aanwezig is om uw bevalling zo goed mogelijk te begeleiden. Het kan zijn dat er in OLVG niet voldoende medewerkers aanwezig zijn. Dan kunt u bevallen in een ander ziekenhuis in de regio.”

DeWestkrant