Eerste vaccinaties onder zorgpersoneel OLVG

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Ziekenhuis OLVG is vandaag begonnen met het vaccineren van een deel van het zorgpersoneel tegen het coronavirus. Voor deze vaccinatieronde is een beperkt aantal doses beschikbaar, aldus het ziekenhuis.

De allereerste vaccinatie in Nederland vond woensdagochtend plaats in Brabant: de 39-jarige medewerkster van een verpleeghuis Sanna kreeg de eerste prik. In het Amsterdamse OLVG is ook begonnen met vaccineren. Het gaat om ‘een belangrijke stap om zorgverleners te beschermen en maximale zorg te kunnen geven aan Covid-patiënten’, aldus het ziekenhuis.

De eerste vaccinaties zijn voor zorgverleners die een essentiële bijdrage leveren aan Covid-zorg en bij wie uitval direct leidt tot een vermindering van het aantal beschikbare bedden. “We zijn enorm blij met deze versnelde vaccinatie voor een deel van ons zorgpersoneel”, aldus Ilse van Stijn, voorzitter bestuur medische staf. “De druk is hoog. Veel personeel is helaas uitgevallen vanwege een coronabesmetting en OLVG ligt nog steeds vol. Door te vaccineren kunnen we onze medewerkers en patiënten beter beschermen en zorg aan Covid-patiënten blijven verlenen.”

Omdat nog niet iedereen gevaccineerd kan worden, blijven maatregelen zoals het houden van voldoende afstand, persoonlijke beschermingsmiddelen en testen van kracht, aldus het ziekenhuis. Het is nog niet bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het OLVG in aanmerking komen voor een vaccinatie.