Fitness-toestellen dicht, alleen nog marktkramen met eten

Drukte vorige week bij fitnesstoestellen in het Westerpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op markten mogen alleen nog kramen staan met levensmiddelen. Fitnesstoestellen in parken zijn vanaf vandaag gesloten, evenals voetbalkooien en Cruyff Courts. De gemeente Amsterdam neemt nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Markten

Door nu alleen kramen toe te staan met levensmiddelen, moet er meer ruimte op de markt worden gemaakt. Op die manier kunnen bezoekers zich houden aan de minimale afstand van 1,5 meter, zo is de bedoeling. In de praktijk gebeurde dat niet overal, met alles risico’s van dien.

Fitness in parken

Vanaf donderdag 26 maart wordt ook alle fitnessapparatuur in parken gesloten. Vaak was het hier de afgelopen tijd druk, helemaal sinds de sportscholen zijn gesloten. Volgens de veiligheidsregio zijn het plekken geworden die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en er zich te veel mensen dicht bijelkaar bevinden.

Voetbalkooien

Ook voetbalkooien en Cruyff Courts zijn tijdelijk gesloten. Op basis van recente waarnemingen ziet het bestuur de voetbalkooien als een risico voor verspreiding van het coronavirus. “Zowel overdag als er door te veel jongeren op een klein oppervlak wordt gevoetbald, maar ook ’s avonds als groepen er te dicht op elkaar rondhangen.” De Cruyff Courts en voetbalkooien gaan daarom tijdelijk dicht.

Het kabinet besloot eerder deze week tot verdergaande maatregelen om de coronacrisis te beheersen. Gemeenten kregen de bevoegdheid om plaatselijk in te grijpen om te voorkomen dat te veel mensen te dicht bijelkaar komen.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Word supporter

DeWestkrant