Coronamaatregelen: winkels dicht maar markten open

Maandagavond wilden nog veel klanten naar binnen bij Wildernis in de Bilderdijkstraat (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Ook in West kunnen bakkers, slagers en andere levensmiddelenhandels open blijven. Hetzelfde geldt voor drogisterijen. De rest van de winkels in West, zoals kledingzaken en bloemenwinkels zijn vanaf vandaag gesloten. Weekmarkten, zoals de Ten Katemarkt en de markt op Plein ’40-’45 gaan nog wel door.
Een geval apart is bijvoorbeeld de Hema -in de Kinkerstraat en op Plein ’40-’45. De winkelketen was tijdens de vorige lockdown steeds open, maar is nu alleen open voor zogenaamde essentiële producten zoals levensmiddelen die je ook in de supermarkt kunt kopen. Andere artikelen zoals kleding moeten klanten online bestellen, en kunnen ze wel in de winkel ophalen.
De nieuwe lockdown heeft geen gevolgen voor restaurants. Zij mogen nog steeds open blijven voor afhalen en bezorgen. Ook koffietentjes blijven open voor koffie om mee te nemen. Hotels mogen echter geen maaltijden meer verzorgen voor gasten.
Pal voor de lockdown gingen maandagmiddag en -avond nog veel mensen op pad om te winkelen. Zo ontving boekhandel Hoogstins in de Kinkerstraat tot 24.00 uur nog klanten en stond er voor de winkel Wildernis (bloemen en planten) nog tot laat een rij.

DeWestkrant