Aan onze lieve lezers, donateurs, sponsors en adverteerders

Knettermooi weer en een (bijna) leeg terras op het Mercatorplein. (beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Restaurants dicht, fitnessclubs dicht en scholen dicht. De winkelstraten en markten zijn leger dan anders. Zo kennen we ons Amsterdam-West helemaal niet. De coronacrisis is een schok voor iedereen, ook voor ons.
De afgelopen week zijn wij druk geweest met het verslaan van gebeurtenissen en hoopvolle initiatieven in ons lieve deel van Amsterdam. Ook proberen we als buurtmedium aandacht te blijven besteden aan andere zaken, zoals de plofkraak en ooievaars in het Westerpark. Maar de anders zo druk gevulde agenda bleef leeg. Bijeenkomsten, voorstellingen en concerten: alles is afgelast.

Heel stil
Noodzakelijk om het virus te bestrijden, maar het stemde ook treurig. Het werd opeens stil in West, heel stil.
Heel blij werden we van onze donateurs. We kunnen ons goed voorstellen dat je in deze onzekere tijden denkt: nu even niet. Maar gelukkig blijven donateurs ons -en soms met wat extra’s- steunen. Die steun heeft De Westkrant hard nodig om de site met actueel en betrouwbaar nieuws over West in de lucht houden. Zo kunnen we een bescheiden vergoeding blijven betalen aan onze mensen die al jarenlang met veel liefde stukken maken voor De Westkrant.

Lokale media
Gelukkig prijzen we ons ook met onze adverteerders en sponsors. Die zichtbaar of onzichtbaar het toch nog aandurven om geld uit te geven aan lokale media. Omdat ze het belangrijk vinden dat wij er zijn. Maar ook omdat ze zien dat hun lokale bedrijf bij een betrokken buurtmedium veel beter op zijn plek is dan bij molochs als facebook en instagram. Internationale bedrijven die druk bezig zijn om de lokale advertentiemarkt volledig leeg te trekken en zich niet bekommeren over onze buurt.

Het voortbestaan van lokale media staat zo langzamerhand op het spel. Huis-aan-huisblad De Echo stopte er onlangs mee. De Westkrant wil doorgaan. Met nieuws over West en Nieuw-West, betrouwbaar en gemaakt met hart voor de buurt. Juist nu!

Wil je meehelpen? Dit is wat je kunt doen:

Woon je in West en wil je ons werk blijven steunen?

Doneer aan De Westkrant. Dat kan al vanaf € 5,- eenmalig. Meer mag uiteraard ook :-). Heb je geen budget? Dat begrijpen we heel goed, zeker in deze lastige tijden. Blijf ons vooral volgen. Ons nieuws blijft gratis voor iedereen, dat vinden wij belangrijk.

Doneren kan via deze link.

Ben je een bedrijf, instelling of onderdeel van de gemeente?

Vraag naar onze gunstige voorwaarden om te adverteren of partner te worden. Steun zo ons medium voor- en door buurtbewoners in West, in plaats van de aandeelhouders van techgiganten als facebook.
Mail ons op mail@dewestkrant.nl