‘Coronatent’ OLVG in gebruik genomen

(beeld: Instagram)
Hoogstins2024

De zogenaamde coronatent bij OLVG locatie West is woensdag in gebruik genomen, zo meldt het ziekenhuis. Deze Corona Screenings Unit biedt eerste opvang en triage voor patiënten van wie het vermoeden bestaat dat ze besmet zijn met het coronavirus. De unit kan alleen bezocht worden door degenen die via huisarts of medisch team van OLVG zijn doorverwezen.
De eerste patiënten zijn hier al gezien en zijn na triage en een CT-scan verder behandeld of weer naar huis gegaan omdat ze geen corona bleken te hebben. Triage is een proces dat artsen gebruiken om te selecteren waar patiënten heen gaan.
In de tent is een CT-scanner en er zijn veertien kamers. Alle patiënten die in de CSU terechtkomen, krijgen eerst een CT-scan. Daarop kan op afwijkingen in de longen te zien zijn of iemand het virus heeft, of niet. Mocht opname in het ziekenhuis nodig zijn, dan kunnen patiënten meteen door naar de juiste opname-afdeling. Dat kan in OLVG Oost zijn, of in een ander ziekenhuis. Dan volgen verdere tests om besmetting definitief te kunnen vaststellen of uitsluiten.

Corona-app
Het ziekenhuis benadrukt niet op eigen houtje naar de corona-afdeling te gaan. Mensen met klachten moeten eerst naar de huisarts. Doorverwijzing kan ook via de OLVG corona check. Dat is een smartphone-app waarmee Amsterdammers zelf hun klachten kunnen monitoren. De app wordt inmiddels gebruikt door 41.000 Amsterdammers.

De eerste ervaringen zijn voor deze patiënt gelukkig positief.

De ‘coronatent’ van het OLVG op Instagram. Het ziekenhuis fotografeerde ook het interieur (klik op het pijltje naar links)

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Word supporter