Het is nog steeds druk bij fitnesstoestellen in het Westerpark

Drukte donderdagmiddag bij fitnesstoestellen in het Westerpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het fitnessen op toestellen in het Westerpark ging donderdag gewoon door, ondanks het besluit woensdagavond van de gemeente om fitnesstoestellen in parken te sluiten. Ook werd er in West hier en daar nog gevoetbald. Voetbalkooien en Cruyff Courts zijn vanaf vandaag eveneens tijdelijk gesloten.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kondigde de veiligheidsregio woensdagvond extra maatregelen aan. Vanaf vandaag zou alle fitnessapparatuur in parken worden gesloten. Update: Inmiddels zijn de fitnesstoestellen afgezet met linten.

De veiligheidsregio stelt dat het plekken zijn geworden die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en er zich te veel mensen dicht bijelkaar bevinden. Verder is er sprake van de inzet van cameratoezicht op ‘plekken waar zorgen bestaan over aanhoudende drukte’.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Word supporter

DeWestkrant