Waar je in West toffe mondkapjes koopt

(beeld: Boro atelier)
Hoogstins2024

Mondkapjes zijn vanaf 1 juni verplicht in het openbaar vervoer. Ondernemers in West zijn achter de naaimachine gekropen en hebben heel toffe exemplaren geproduceerd. Bij deze makers koop je de leukste. En mocht je meer leuke adresjes kennen: laat het ons weten!

1. Boro atelier in de Kolenkitbuurt maakt babyspullen van gerecycled materiaal en verft deze met natuurlijke stoffen als indigo en meekrab. De afgelopen tijd maakten ze ook mondkapjes, die je in sets kunt bestellen. Boro atelier heeft ook kindermaatjes.

2. Veel kleermakers in West hebben zich gestort op het fabriceren van mondkapjes. We spotten bij kleermaker Ekerbicer in de Kwakerstraat in Oud-West bijvoorbeeld dit kleurrijke assortiment.

(beeld: Richard Mooyman)

3. Kostuumontwerper Janne Mooij van Gloed Amsterdam naaide in een week tijd 5000 mondkapjes om weg te geven. Maar je kunt ook stijlvolle exemplaren kopen via de website van Janne en collega’s. Kijk op mondkapjesmetstijl.nl

4. Fleurige Mondkapjes heeft heel fleurige dessins en gebruiksinstructies op de site staan. Het mondkapjesbedrijf zit in Bos en Lommer en bezorgt thuis.

5. Designer Sabine Staartjes heeft in haar winkel aan de Postjesweg ook een assortiment heel kleurige kapjes klaarliggen. Zelf zegt ze veel tijd te hebben gestoken in het draagcomfort. De kapjes zijn niet medisch, wat ook de bedoeling is. De mondkapjes die je in het OV moet dragen mogen juist niet medisch zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lieve allemaal, Ik heb de afgelopen 1,5 week ontzettend hard gewerkt aan het realiseren van mondkapjes. Let wel dit zijn niet-medische mondkapjes. Ik heb ze helemaal van skretch gemaakt en echt gekeken hoe ze het lekkerst zitten. Omdat ik binnen mijn designs altijd opzoek ga naar de juiste comfort heb ik hier ontzettend veel tijd in gestoken om wat mij betreft de lekkerst zittende mondkap te ontwikkelen. Natuurlijk zou ik Sabine niet zijn als alle lekkere glitter printjes voorbij komen. Ik heb meerdere malen de stoffen gewassen op 60 graden. De stoffen die het mooist bleven heb ik dan ook gebruikt. Op de neus zit een neus brug om het kapje volledig af te sluiten. Ook top voor de brildragers onder ons! Onderin de mondkap zit een opening om een filter erin te schuiven. — Ja vraag het me maar, ik heb ontzettend veel onderzoek gedaan naar mondkapjes, dus ik kan er een spreekbeurt over geven ahaha — Mocht je vragen hebben, aanvragen of wil je een bestellen voor je kinderen? Stuur al je vragen naar: info@sabinestaartjes — Support your local en check link in bio voor de webshop pagina! Langs komen in de winkel kan ook, maak via info@sabinestaartjes.com een afspraak! — Dank voor het lezen! Stay Safe, Stay Positive, Spread the word not the virus! Keep Supporting Studio Sabine Staartjes

Een bericht gedeeld door Sabine Staartjes (@sabinestaartjes) op

6. Voor 10 euro per stuk maakt Mignon van Ingen mondkapjes van retro-stofjes. Bestellen kan via info@mixvoorkids.nl. Op de foto zie je Mignon met een van haar creaties.

Mondkapje (foto: Mignon van Ingen)

7. Shirley Tol is in Osdorp achter de naaimachine gekropen om kapjes te maken van Vlisco-stoffen in allerlei printjes. Ze heeft ook effen en zwarte exemplaren. Je kunt deze kleurige kapjes bestellen door haar een Direct Message te sturen via Facebook of mail haar op info@shizo.nl

(beeld: Boro atelier)
DeWestkrant