‘Walk & Talk’ met een buurtgenoot via Café Nassau aan De Wittenkade

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Om buurtbewoners te verbinden, organiseert Café Nassau aan de Wittenkade op zondag 14 maart een Walk & Talk. “Mannen, geef je op voor het te laat is.”

Na het ‘anderhalvemeter-daten’ op Valentijnsdag riepen buurtbewoners om méér. “Ze wilden graag nog zo’n wandeling, maar dan ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in een gezellige wandeling zónder romantische bedoelingen”, zegt een medewerkster van Café Nassau. Het sympathieke café-restaurant in Westerpark aarzelde geen moment en ging in op dit verzoek. Op zondag 14 maart is het zover. Deelnemers verzamelen zich dan bij de zaak om te horen wie hun match is. De kersverse koppels krijgen koffie of thee en een stuk cake en gaan samen op pad.

Prachtige dames
Om goed te kunnen koppelen, moeten alle deelnemers een foto van zichzelf sturen en enkele vragen beantwoorden. Zo moeten ze aangeven waar ze écht een hekel aan hebben, wat ze in het dagelijkse leven doen (werk, hobby’s, sport, interesses) en het type persoon waaraan ze gekoppeld willen worden. Daarnaast kruisen ze aan of ze willen daten of ‘slechts’ willen wandelen met een buurtgenoot. “We hebben snel door wie bij wie past. Met Valentijnsdag ging het matchen heel goed; er zijn verschillende stelletjes ontstaan.” Meedoen kost 12,50 per persoon. Aanmelden vóór 11 maart. Het schijnt dat zich al heel wat ‘prachtige dames’ hebben aangemeld. “De vrouwen staan te trappelen. We roepen vooral vrijgezelle mannen op om zich aan te melden.”

Picknicktas
Café Nassau, dat bekend staat om zijn burgerdeal op maandag, doet er ook tijdens corona alles aan om klanten te blij te maken. Zo maakt de Italiaanse chef elke week een weekendspecial, afgelopen weekend was dat caccuccio, een visgerecht met tomaat op basis van vongole, mosselen, inktvis, gamba’s en kabeljauw. Koffie to go is altijd een optie, met daarbij Luikse wafels, een Portugees roomtaartje of Italiaanse zoetigheden als een stukcrostata(taart of basis van zanddeeg). Behalve je avondeten (boeuf bourguignon, melanzane alla parmigiana) kun je er ook lunchbroodjes bestellen. De borreltas met vleeswaren, kazen, brood, olijven en een fles wijn naar keuze, lijkt me ideaal voor een picknick in het Westerpark.

 

DeWestkrant