Meer positieve tests corona in West en Nieuw-West

Protest tegen de coronabeperkingen, Bilderdijkkade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In lijn met het landelijk beeld is ook het aantal positieve coronatests gestegen in West en Nieuw-West. Op weekbasis nam het aantal positieve tests in West toe met 11,5 procent, in Nieuw-West met 19,5 procent. De gemiddelde stijging in heel Amsterdam was 15 procent.

Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Amsterdam over de week van 30 november tot en met 6 december. Vorige week was er nog sprake van een forse daling in West, en een stabilisering in Nieuw-West. De toename wordt mede veroorzaakt door het verruimde testbeleid, zo stelt de GGD.

Nieuw testbeleid
“We zien dat het aantal inwoners dat zich bij een GGD-testlocatie laat testen voor het eerst in 5 weken is toegenomen. Dit wordt veroorzaakt door het nieuwe testbeleid voor nauwe contacten die via de CoronaMelder app of het bron- en contactonderzoek worden gevonden. Zij kunnen op dag 5 na het laatste contact met de positief geteste persoon zichzelf laten testen als ze geen klachten hebben.”

Geen versoepeling met kerst
Het kabinet gaat de coronabeperkingen voorlopig niet versoepelen, zo werd dinsdagavond duidelijk op de persconferentie van premier Rutte en minister Hugo de Jonge. Ook tijdens de kerstdagen geldt voorlopig dat een huishouden maximaal drie andere personen mag ontvangen. Rutte sloot zelfs niet uit dat er nog voor de kerst meer beperkingen komen bij ongunstige coronacijfers.