Ontruiming dreigt voor Nemoland in Westerpark

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De wandel- en natuurorganisatie Nemo slaat alarm over een dreigende ontruiming. Het buurttuinhuis en de buurtmoestuin moeten half januari worden verlaten, zo meldt Nemo. 

In een hoek van de Roos Schooltuin huist Nemo sinds 2008. Naast het organiseren van wandeltochten doet de vereniging onder meer aan buurttuinieren. De manager van de Schooltuinen wil dat Nemo buurttuinhuis, buurtmoestuin en sprookjestuin verdwijnen uit het Westerpark, zo stelt Peter Spruijt van Nemo. Namens de organisatie heeft hij een schriftelijk beroep gedaan op stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki van West om de ontruiming tegen te houden. 

Spruijt stelt dat de groene buurtvoorziening van Nemo in het Westerpark juist tot stand gekomen dankzij initiatieven van het vroegere stadsdeel Westerpark en later stadsdeel West. Hij noemt de dreigende ontruiming ‘onbillijk, onrechtmatig en onuitvoerbaar, zeker in corona-tijd’.

Het gaat om een besluit van de centrale stad en niet van stadsdeel West, zo reageert een woordvoerster van het stadsdeel. Het bestuur van West gaat volgens haar uitzoeken wat er precies aan de hand is.

Foto Richard Mooyman