Lekker rustig werken, in een hotel

Interieur Boat & Co, beeld: Boat & Co.
Hoogstins2024

Tikken op je laptop in een café is so last season. Tegenwoordig lonken steeds meer hotels naar flexwerkers en kun je er met gemak een dag én nacht onder de pannen zijn.

De Westkrant schreef al eerder over wat hotels in West in deze tijd van leegstand doen. Zo schreef Martine dat het Corendon City Hotel een zorghotel voor coronapatiënten wordt en dat Boat & Co in Houthaven zijn appartementen aanbiedt als flexwerkplekken. Ongeveer een maand na haar artikel heeft Boat & Co het aanbod alweer uitgebreid. Wat dacht je ervan om zowel overdag als ’s nachts onder te duiken in een compleet andere omgeving? Voor 169 euro heb je een pakket met een flexplek, lunch, diner én overnachting. Hetzelfde pakket, maar dan zonder diner, kost je 129 euro. Alleen maar werken en lunchen? 49 euro! ‘Slechts’ flexen? Check in voor 39 euro. Alle combinaties zijn inclusief koffie en thee. Voor de kwaliteit van het eten staat chef-kok Ricardo van Ede garant. Hier lees je wat je dan ongeveer kunt verwachten. Reserveren kan door te bellen naar 020.2461.500.

Hotel to Office
De flexplekken van dit hotel staan ook op de onlangs gelanceerde site van Hotel to Office voor 39 euro per dag, samen met nog twee andere hotels in de buurt: het Amsterdam ID Aparthotel (29 euro per dag) en het Amsterdam Teleport Hotel (45 euro per dag). Deze hotels zitten dicht bij elkaar op het bedrijventerrein dicht bij Sloterdijk.

Conscious Hotel Westerpark
Aan de Spaarndammerdijk in Westerpark heeft het WestCord Art Hotel sinds 10 april ook zijn kamers opengezet voor flexwerkers. Voor een hele dag in dit ‘kunstzinnige hotel’ met creaties van onder anderen Herman Brood betaal je 49 euro, een halve dag kost je 34,50 euro. Mail naar gm.art@westcordhotels.nl om te reserveren. Verderop, op het Westergasterrein, kun je je ‘brain muscles flexen’ in het Conscious Hotel. Voor een halve dag betaal je 30 euro en voor een hele dag 45 euro. Voor in totaal zeven dagen betaal je 250 euro. Interesse? Mail naar: chwhost@conscioushotels.com.

Hotelrestaurants
By the way, uit de keuken van Bar Kantoor, het sympathieke restaurant van dit hotel, rollen sinds kort driegangenmenu’s. Zo werkt het: “Je kiest per persoon een voor-, hoofd- en nagerecht en legt er thuis zelf de laatste hand aan. Onze chef Robert-Jan legt je via een uitgebreid stappenplan op papier (voor de liefhebbers hebben we ook een how-to video opgenomen) uit hoe je dat doet. De bereidingstijd is niet meer dan tien minuten per gerecht.” Voorbeeldmenu: ceviche van zalm, asperges met ham, ei en een krieltjessalade en citroen cheesecake. Afhalen of laten bezorgen. Hier vind je meer info. Ook de Thaise keuken van Kevin Bacon, het restaurant van Hotel not Hotel, draait nog door. Laat je pad thai of tom ka thai thuisbezorgen of haal ‘m op. Check hier.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter