Coronacrisis: Acibadem helpt OLVG met artsen en mondkapjes 

Medisch centrum Acibadem aan de Arlandaweg. (Foto ANP Perssupport)
Hoogstins2024

Medisch centrum Acibadem op Sloterdijk gaat het OLVG helpen om de toestroom van coronapatiënten op te vangen. Het management van Acibadem stelt per direct al haar artsen, apparatuur, middelen en de kliniek met vier operatiekamers, dertien patiëntenkamers en veertien verkoeverbedden ter beschikking. Medewerkers kunnen op vrijwillige basis aan de slag voor het OLVG. 

“Dit betekent dat een aantal van onze artsen bereid zijn om te worden bijgeschoold om diensten mee te kunnen draaien in het OLVG, onze apparatuur wordt verplaatst naar het OLVG en onze voorraad mondkapjes, maskers, jassen en dergelijke wordt overgedragen. Zo leveren ook wij onze bijdrage”, aldus directeur Koray Yuruk van Acibadem. 

Het Turkse ziekenhuisconcern opende in mei 2017 de deuren van het medisch centrum aan de Arlandaweg. Bij OLVG West wordt gebouwd een grote tent vanwege de verwachte toestroom van patiënten met het coronavirus. In deze traigetent met veertien kamers krijgen patiënten eerst een CT-scan van de longen voordat ze naar de Huisartsenpost of Spoedeisende Hulp gaan. De traigetent moet woensdag operationeel zijn.