Maker Store gaat online met ‘Steun de maker’

foto: Mariëlle van der Weijden
Hoogstins2024

De Hallen zijn al een paar weken dicht voor publiek, maar de makers van The Maker Store gaan door. Online welteverstaan. Via steundemaker.amsterdam kunnen klanten en sympathisanten hun favoriete makers ondersteunen door producten bij hen te kopen, of te doneren.
Wie zelf een ‘Amsterdams’ ambachtelijk product maakt, kan zijn bedrijf aanmelden. Voorwaarden hiervoor zijn onder andere dat de producten lokaal worden geproduceerd en het maakproces transparant is.
The Maker Store in De Hallen was altijd een plek waar klanten lokale producten en cadeautjes konden kopen. Makers hebben het dan ook moeilijk omdat veel andere winkels waar dit soort producten werden verkocht, zijn gesloten.
Bij steundemaker.amsterdam zijn inmiddels al bekende bedrijven uit West aangesloten, zoals tassenmaker Monsak en Steklab, dat attributen verkoopt voor het stekken van planten.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter