West krijgt een tweede Golden Brown Bar

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024
Sweet Jane in de Jan Evertsenstraat ging in juni open, maar is inmiddels alweer dicht. Zoals we eerder schreven kon je bij deze zaak terecht voor Japanse en Vietnamese gerechtjes, waarvan de helft veganistisch was. De zaak wordt nu verbouwd tot een nieuwe horecastek: de Golden Brown Bar.
Komt de naam je bekend voor? Dat is niet zo gek! Er zit namelijk al een Golden Brown Bar in de J.P. Heijestraat. De kaart van deze hotspot bevat behalve drank Thaise klassiekers als papayasalade (som tam), kip cashew en pad thai, verschillende curries en flink wat snacks – viskoekjes, spareribs, garnalen in bladerdeeg.
De eigenaar van deze zaak in Oud-West is Waldy Brewster. En dat is dezelfde man die achter Sweet Jane zat. Ook de voorganger van Sweet Jane, Indiaas restaurant Redbone, was van hem. Voordat hij het pand onder handen nam, zat er jarenlang de old skool Chinees Golden Pauw. Door nu in het pand een filiaal van de Golden Brown Bar te ‘planten’, grijpt hij terug naar een beproefd concept: deze eetbar opende in 2007 zijn deuren en is inmiddels niet meer weg te denken uit de J.P. Heijestraat.