Oktober Feest in de Hollandsche Manege

Hollandsche Manege (foto: Sam Eye Am Photography).
Hoogstins2024

Dit jaar geen Oktoberfest in München, maar niet getreurd. Dit jaar kun je het feest gewoon in Amsterdam vieren. Driemaal raden waar? In West, natuurlijk. En wel in de historische Hollandsche Manege aan de Overtoom.
Voor het Oktober Feest wordt deze ruimte omgebouwd tot een feestlocatie. Vanzelfsprekend zijn er lange biertafels en regent het Lederhosen en Dirndln. Maar de organisatie zal aan dit feest ook een vleug triple X toevoegen. Woordvoerder Laura Luikens: “We willen een Amsterdamse versie van het bekende feest, dus zeker veel worst, ook vega, bierpullen en schlager, maar ook Amsterdamse smartlappen en foute gouden kettingen.”
Er wordt gezorgd voor voldoende entertainment. De line-up bestaat uit verschillende acts van Hollandse bodem waarvan enkele ‘een Duits tintje’ hebben. Doctorandus Oktoberfest DJ Otto Wunderbar draait platen, Barry Badpak pakt het podium en Def Rhymz ‘laat alle ballen verzamelen’. Het feest vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober. De vrijdag is inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog een aantal tickets voor de zaterdag verkrijgbaar via de website. Je kunt kiezen tussen twee shifts; zaterdagmiddag of zaterdagavond. Oktober Feest is een initiatief van Studio La Vie, Productietijgers en Tosti Creative.