Halal-trattoria geland op Osdorpplein

Trattoria Sorridi (foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

In West struikel je over de Italiaanse restaurants, maar in Nieuw-West is dat net even anders. Trattoria Sorridi is in Osdorp dan ook een opvallende verschijning.

Trattoria Sorridi zit sinds 5 oktober op het Osdorpplein. Pizza en pasta was in Osdorp al volop te krijgen, maar een zaak waar je Italiaanse gerechten als ossobuco Milanese (gestoofde kalfsschenkel), pollo al limone (kip in limoensaus) en scalloppina alla parmigiana (kalfsvlees met aubergine, tomatensaus en buffelmozzarella) ter plekke kunt opeten óf mee kunt nemen is vrij uniek in dit stadsdeel.

Italiaanse oud-collega’s

“Ik keek om me heen en dacht: ik ga iets anders aanbieden”, legt de eigenaar uit. “Vandaar dat ik heb gekozen voor echt Italiaans eten.” De gerechten die hij aanbiedt hebben echter wel een twist. Stuk voor stuk zijn ze halal. Hoewel zijn vader een kwart Italiaans is, is hij niet opgegroeid met de Italiaanse keuken. Voor zijn kennis van deze cucina leunt hij op de kennis van Italiaanse oud-collega’s met wie hij ooit in het hotelwezen werkte. “Zij zorgen ervoor dat ik mijn klanten goed Italiaans eten kan aanbieden.”

Cannoli
De vitrine van zijn vrij steriele zaak is flink gevuld. “Dit is nog niets”, zegt hij. “Normaal heb ik bijvoorbeeld ook risotto, maar vandaag was het een gekkenhuis. Het eten vloog weg.” Op de toonbank liggen verschillende soorten cannoli. Af en toe rolt er een pizza uit de oven, waaronder de Sorridi, een pizza met wilde spinazie, artisjokken, rucola en aubergine (13,95 euro).

Broodje vitello tonnato
Ik stel me zo voor dat het hier rond lunchtijd aardig druk kan zijn: de lijst met broodjes is fors. Naast witte en bruine broodjes zijn er ook exemplaren met olijven of tomaat. Ga je voor een broodje met gerookte kip en truffelmousse (6,95 euro), vitello tonnato of kalfsgehaktballen in tomatensaus? Of wordt het een salade, wellicht eentje met inkvis?

Trots
De eigenaar is duidelijk trots op z’n zaak en is vastbesloten er een succes van te maken. Hij is zo druk bezig geweest met het eten en het samenstellen van het aanbod dat hij nog geen tijd gehad voor een website. Ook op Facebook heeft hij zich nog niet laten zien. “Het belangrijkste is voor mij dat de kwaliteit goed is en dat de klanten blij naar huis gaan. De rest komt later wel.” Hoe het eten smaakt, kan ik je niet vertellen; ik heb enkel koffie gedronken. Maar één ding weet ik wel: deze ondernemer heeft een hoge gun-factor!